22-åringen vet han har det. (foto: diaby, twitter)

Da Newcastle fikk sine nye eiere og «roen senket seg», har Premier League-klubben vært linket til det som er av ledige og ikke-ledige spillere på markedet. Mye røyk uten ild, men når eierne selv har som ambisjon å bygge opp en klubbgigant som skal være en reell utfordrer til det som er av titler, da må det handles – mye. Så når tysk media melder om Newcastles aktivitet i Leverkusen, da følger vi ekstra godt med.

Det dreier seg om den tidligere PSG-spilleren Moussa Diaby. Venstrevingen spilte for Paris-klubben fra han var 13, jobbet seg opp gjennom akademiet, fikk 34 seniorkamper (4 scoringer, 7 assists) men manglet det definitive gjennombruddet.

LES: Sjokksamtaler! Ønsket om å forlate Manchester United er ikke lenger bare tomme ord

I juni 2019 kom meldingen om at unge Diaby var klar for Bayer Leverkusen på en femårskontrakt. I motsetning til i Paris, ble mulighetene servert for franskmannen i Bundesliga. Første Bundesliga-scoring kom i hans første kamp (1-1 mot Freiburg). Dette var bare begynnelsen. Når vi heller mot 2022/23-sesongen, står 22-åringen med 124 kamper, 35 scoringer og 37 assists.

Ifølge Sport1 er Diaby ikke overraskende en ettertraktet spiller. Forrige sesong kom det endelige gjennombruddet med totalt 17 scoringer og 14 assists på 42 kamper og debut på det franske landslaget. Med 13 av scoringene i Bundesliga, skjøt Diaby seg inn på toppscorerlista som 8. beste i ligaen.

SE DE TRE BESTE ASSISTENE I PREMIER LEAGUE 2021/22:

LES: Stefan Ortega rykket ned fra Bundesliga – hentes til toppen av Premier League

Diaby har kontrakt til 2025, men Sport1 hevder flere Premier League-klubber har banket på hos Leverkusen i sommer. Det er spesielt Newcastle som er spesielt ivrige. Ifølge det tyske mediet har Premier League-klubben signaliert at de står klar med bud på opp mot 420 millioner kroner.

LES: Sjokksamtaler! Ønsket om å forlate Manchester United er ikke lenger bare tomme ord

Bayer Leverkusens sportsdirektør Simon Rolfes husker godt da Chelsea kom på handletur i 2020 og hentet Kai Havertz og vet betalingsviljen er større. Ifølge Sport1 har Bundesliga-klubben satt 650 millioner kroner som minimum for at de skal slippe 22-åringen. Vil Newcastle nok, må de vise det.