Arvtageren for "oldisen" på 22, trodde mange. (foto: dortmund, twitter)

Erling Haaland er historie hos Dortmund, den nye sportsdirektøren Sebastian Kehl har handlet i et voldsomt tempo for å sikre at krateret etter 21-åringen ikke står der og gaper. 83 scoringer på 87 kamper skal matches. To angrepsspillere hentes inn før ny sesong, men dette betyr samtidig at en 17-åring som trodde han satt med alle kort i forhandlingene skvises ut.

Youssoufa Moukoko regnes som et av de største angrepstalentene i tysk fotball, Haaland var ikke sen med å peke på senterforwarden som den neste store.

LES: Premier League-klubber står i kø

Moukoko fikk debuten dagen etter han fylte 16. Etter kampen trakk Erling Haaland frem superlativene for å beskrive hvilket potensiale angrepsspilleren har i seg.

-Jeg mener han er det største talentet i verden akkurat nå. 16 år og én dag, det er helt utrolig. Han har en stor karriere foran seg, skrøt Haaland til ESPN.

Når Moukoko likevel opplever å ha bli holdt utenfor action hos Dortmund denne sesongen, begynte det med å murres. Med «smuler» av spilletid er situasjonen uakseptabelt når du blir betegnet som et av de største talentene. 472 minutter på banen forrige sesong er ikke mye å skryte av, men når 17-åringen har konkurrert med Haaland om plassen, er det også forståelig sett fra klubbens ståsted. Totalt 3 scoringer fra Moukoko har heller ikke gitt spilleren noe frikort på seniorlaget.

Moukoko har vist sitt misnøye med å holde igjen på forlengelsessignaturen på kontrakten som løper ut neste sommer. Dette er et signal som Dortmund tydeligvis ikke har satt pris på. Først hentet de Karim Adeyemi fra RB Salzburg, nå er også Ajax-spissen Sebastien Haller på vei inn.

LES: Stefan Ortega rykket ned fra Bundesliga – hentes til toppen av Premier League

Dette er et klart signal til Moukoko at han ikke styrer Dortmund-butikken på tross av talentet sitt.

-Hvis en spiller ikke utviser vilje til å forlenge sin utløpende kontrakt, har man alltid alternativet å selge spilleren, uttalte Dortmund-boss Hans-Joachim Watzke til Ruhr Nachrichten tidligere i måneden.

SE HAALANDS BUNDESLIGA-SCORINGER MED SKALLEN:

LES: Trakk tilbake kontraktstilbudet til Andy Carroll

På ungdomsnivået hadde den kamerun-fødte tyskeren et vanvittig scoringstempo med nesten 2 mål per kamp i tre sesonger på rad. Hos Dortmund betyr dette mye, men ikke alt. Blir du for kravstor, er det alltid et neste talent som banker på spilletid-døra. Dette lukter exit i sommer.