Uten synlig hestehale

Det har gått rykter som at Gareth Bale ville legge opp etter utløp av hans kontrakt med Real Madrid. – Han har tjent nok penger så dette ville ikke være utenkelig at han ville hvile på laurbærene. Det mange glemmer er at Waliseren faktisk elsker å spille fotball og at han bare er 32 år gammel.

Wales er kvalifisert til fotball VM i Qatar og med det kom det konsensus at Gareth Bale ville holde formen med like til etter VM. – Mannen som har hele 19.titler med Real Madrid er ikke ferdig med å vinne. Nå går han i følge The Athletic til serieleder i MLS Los Angeles FC. Klubben ledes av unge og meget ambisiøse Steven Cherundolo som også har erfaring fra europeisk fotball og som assistent både på landslaget til USA og Tyskland (U15).

Gareth Bale er blitt enig med MLS-klubben Los Angeles FC om en overgang. Det skal dreie seg om en ettårskontrakt, med opsjon på forlengelse av kontrakten med ytterligere 18 måneder. VM i Qatar starter i november så avtalen vitner om ambisjoner ut over å holde seg i form.

LES: Premier League-klubber står i kø

Mange eksperter i Europa, for så vidt oss inkludert er litt overrasket over valget av en MLS klubb fremfor en Europeisk liga som har høyere nivå. – Det har ikke stått på tilbud, når Bale likevel valgte Los Angeles FC er det fordi han kommer til en klubb som alltid vil velge han først, som er ledende i en liga som vokser og som tilbyr et liv utenfor fotballen som stemmer godt overens med hva en superstjerne kan forvente. – Dessuten, det finnes noen svært gode golfbaner i området.

Totalt ble Bale notert for 106 mål og 67 assists på 258 kamper i Real Madrid-trøyen siden han kom fra Tottenham i 2013. Han forlater også La Liga-klubben med 19 titler.

I USA blir han lagkamerat med tidligere Juventus-kaptein Giorgio Chiellini, som nylig signerte en kontrakt for 2023-sesongen med LAFC.

LAFS topper for tiden Western Conference i MLS, to poeng foran Reak Salt Lake med én kamp mindre spilt.

LES: Stefan Ortega rykket ned fra Bundesliga – hentes til toppen av Premier League