Tar ingen sjanser i januar. (foto: united, twitter)

Forrige sesong var Marcus Rashford en skygge av seg selv. Så entret Erik ten Hag scenen og United-gutten viste igjen at han er angrepsspilleren som kan avgjøre de tette kampene. Med kontraktsutløp i sommer skulle man tro Man United hadde fått på plass forlengelse med 24-åringen, men den tidligere Ajax-manageren har bestemt seg for å ikke følge tradisjonen til klubben.

Det har vært vanlig på Old Trafford å forlenge med spillere for å «sikre klubbens investering». For Ten Hag er det prestasjonene, evnen til å utvikle seg og profesjonaliteten som avgjør. Nå er Rashford kjent for å hevde seg i alle tre avdelinger, men «selv» for klubbens store stolthet har Erik ten Hag satt kontraktsforhandlinger på vent.

LES: Serverer Conte et giganttilbud

-Nå tenker vi kun på prestasjoner, sa Ten Hag til The Guardian på spørsmål om det jobbes med forlengelse for Rashford og resten av spillerne på utgående kontrakter.

-Noen spillere blir motivert når de spiller for en kontrakt, men det er ikke derfor vi gjør det på denne måten. Vi ønsker å gjenopprette Man United, utvikle troppen og løfte alt til et høyere nivå. Vi jobber med spillet og kulturen, og trenger kvalitetsspillere som er topp motiverte, sier United-manageren.

LES OGSÅ: Flere storklubber interessert i mannen bak Arsenals suksess

Risikoen er at spillere på utgående kontrakt lar seg friste av tilnærminger fra andre klubber, oppsiden er at spillere som ikke er villig til å leve med usikkerheten rundt kontraktsforlengelse, trolig ikke fortjener å spille i Man United-drakta. Erik ten Hag skal lede klubben tilbake der spillerne så det som en stor ære å bli valgt ut til å av bære den røde kampdrakta.

Smart trekk.