Tilbake! (foto: Tottenham)

Etter en kaotisk post Champions League finale-periode i 2019 har roen endelig senket seg hos Spurs. 1,96 poeng i gjennomsnitt per kamp har gjort Antonio Conte til manageren for de gode tidene. Nå skal italieneren overbevises om at han ikke trenger å åpne døra for andre tilbud. Tottenham-ledelsen vet samtidig at resultatet av forhandlingene med italieneren påvirker fremtiden til klubbens største angrepsressurs.

Conte ledet Inter Milan til den etterlengtede Serie A-tittelen i 2020/21-sesongen, og bragte med seg denne boost’n over kanalen da Fabio Paratici og gjengen åpnet døra (og fjernet Nuno Santo). Midtveis i oktober har Conte ledet Spurs i 50 kamper, det er liten tvil om at matchen mellom klubb og manager er ekstremt god.

Contes videre forpliktelser med Spurs er såpass viktig for Harry Kane at spilleren skal ha satt sine egne forhandlinger om forlengelse på hold. Premier Leagues 3. mestscorende gjennom tidene har skjønt at italieneren skaper de beste arbeidsforholdene. 10 scoringer på 14 kamper bekrefter dette, suksessen så langt i både Premier League og Champions League, gir i tillegg Kane troen på at han ikke trenger å forlate klubben han kom til i 2009, for endelig å kunne løfte et av de store trofeene. Ifølge Football-Insiders kilde har Kane satt egne forhandlinger på vent for å sikre seg at Antonio Conte er med videre.

Ifølge La Repubblica trenger Kane ikke å vente lenge. Det italienske mediet hevder Tottenham står klar med et kontraktstilbud som strekker seg til 2025, med lønnsøkning fra rundt 150 millioner kroner til 200 millioner kroner i året. Dette vil bringe 53-åringen opp til topps av lønnspyramiden i Premier League sammen med Pep Guardiola.

Spurs vet Conte ikke bare er opptatt av egne betingelser, hos Inter Milan var treneren lite fornøyd med klubbens evne til å hente forsterkningene han trengte. Hos Tottenham skal det ikke være noen tvil om handlingsrommet de kommende overgangsvinduene. Ifølge La Repubblica garanterer Spurs et overgangsbudsjett på rundt 2 milliiarder kroner gjennom kontraktsperioden. Ikke på Chelsea -og Manchester United-nivå, men Spurs-direktør Fabio Paratici har vist han har evnen til manøvrere seg til de riktige spillerne uten å komme i situasjoner der Tottenham presses til å betale opp mot milliarden for én spiller.

Med delt andreplass i Premier League og på topp i Champions League Gruppe D med 7 poeng på 4 kamper, gigantlønn og et solid overgangsbudsjett, kan vi ikke skjønne annet enn at Conte gladelig signerer på forlengelsen. Da følger nok Kane etter.