Pep Guardiola signerte en ny toårskontrakt med Manchester City forrige måned, men lenge tenkte han å returnere til Barcelona. – Ganske naturlig egentlig, Guardiola spilte nesten 400 kamper som Barcelona-spiller før han styrte klubben til en enestående sekstuppel, som inkluderte La Liga og Champions League, i 2009.

Han ble i fire år som manager på Camp Nou (årene omtales som Barcelona sine gullår), og deretter tre med Bayern München før han begynte i City i 2016.

Les: Sir Jim Ratcliffe forteller hva Glazers krever for Manchester United: – Det er astronomisk!

Trofeene har stadig kommet for Pep, og City har vunnet fire av de siste fem mulige Premier Leagues. Fansen ble nervøse da han ikke hadde fornyet sin kontrakt med bare syv måneder igjen av sin eksisterende avtale. Styret i Manchester City skal ha startet å regne på hva det ville koste å hente Pep sin tidligere assistent Mikel Arteta fra Arsenal. (Det ville i så fall bli svært dyrt)

«Nothing compares to Barça, they gave me everything, and I will be forever grateful.»

Guardiola har nå forlenget til 2025, men da han talte på det katalanske fotballforbundets årlige galla, der han vant deres beste manager-trofeet for femte gang, sa han at han tenkte på å slutte.

Les: Nok en gigant lukker døra for Ronaldo

Pep ombestemte seg
«Jeg forlenget fordi det er veldig sol der!» han spøkte før han forklarte hvorfor han virkelig endret mening om å dra bort. «Jeg føler meg veldig bra der, veldig komfortabel, de gir meg alt og jeg har veldig gode venner i nærheten.»

City ligger for tiden på andreplass i Premier League, fem poeng bak Artetas Arsenal, som flyr høyt med to av Guardiolas tidligere spillere i Gabriel Jesus og Oleksandr Zinchenko.

Uansett hvem som har jobben som manager i Barcelona den dagens Pep Guardiola skulle ønske å komme tilbake, kan egentlig bare starte å pakke.