Ny mulighet, på et helt annet nivå. (foto: juventus, twitter)

Tallet er 8. Dette er de ekstra poengene Andrea Pirlo skal sørge for å ha på poeng-kontoen når neste sesong oppsummeres. Karagümrük manglet bare åtte poeng fra spill i Europa, det italienske fotballikonet skal sørge for at troppen drilles til å prestere bedre enn sesongens 8. plass i Süper Lig.

På søndag kom bekreftelsen på at arbeidssøker Andrea Pirlo har signert kontrakt med den tyrkiske klubben Karagümrük.

LES: Jose Mourinho sikker han klarer å få Gareth Bale til å blomstre! -denne gangen

Etter ti år som AC Milan-spiller ble Andrea Pirlo hentet inn for å bære den stripete Juventus-drakta (2011-15). Som Chelsea gjorde da de hentet sitt klubbikon Frank Lampard tilbake som manager, gjorde Den Gamle Dame det samme i 2020 med Pirlo etter at Maurizio Sarri hadde gjort sitt i Torino. Som Chelsea, valgte Juventus å gi sin tidligere spillerlegende én mulighet, men ikke flere.

Rundt 65 prosent seire med Pirlo ved rattet i hans første sesong var ikke altfor langt unna Max Allegris 70 prosent seire, men nok til å få Juventus til å tvile på om Pirlo var klar for oppgaven, med kun trenererfaring fra U23-laget til Juventus i bagasjen.

Pirlo ble erstattet av en hjemvendt Max Allegri, og etter én sesong med den tidligere suksesstreneren, skjønte vi at problemet ikke nødvendigvis lå hos Pirlo.

Dette var tydeligvis et personlig nederlag for Pirlo å bli sendt ut av Torino etter bare én sesong, siden mai 2021 har italieneren stått uten jobb. Mannen trenger selvfølgelig ikke penger etter et langt liv som en av de beste spillerne i verden, men for mye lediggang tar seg ikke bra ut på trener-CV’en. Nå er dette endret.

Alexander Sørloth har mange godord å si om den tyrkiske ligaen etter suksessen på utleie til Trabzonspor. Dette er et overraskende trekk av Pirlo, men kan være et godt sted å bygge opp erfaring og forhåpentligvis resultater. Hvis han mislykkes, gjør han det uten de varmeste mediespotlightene i Europa.

Vi husker Xavi som «gjemte seg bort» i Qatar da han startet trenerkarrieren i 2019. Nå leder han Barcelona uten at noen stiller spørsmål til hans autoritet som manager.

(foto: Karagumruk, instagram)

Pirlo har med ettårskontrakten noen måneder på å vise at han har treneregenskapene inne, fotballkunnskapen er det ingenting å si på.

LES: Utstøtt Arsenal-spiller overbevist William Saliba kan overtales til å droppe The Gunners

Vi heier på mannen!