Kompis og medspiller mener Saliba har hjertet et helt annet sted enn på Emirates. (foto: arsenla, twitter)

Det ble inget lykkelig fotballopphold i London for Matteo Guendouzi. Det begynte bra i Arsenal-drakta da han ble hentet fra Lorent i 2018, men da Mikel Arteta tok over tøylene viste det seg etter hvert at de to ikke hadde samme syn på opplegget hos Arsenal. Guendouzi starter neste sesong med permanent overgang til Marseille, nå jobber 23-åringen for å overtale en annen Arsenal-spiller om å holde seg unna London.

William Saliba er Arsenal-spilleren som fortsatt venter på muligheten hos Arteta. 21-åringen har tidligere vært på utleie hos Saint-Etienne og Nice og har returnert til London hver gang for så å bli sendt videre på utleie. «Du er ikke helt klar ennå, men bare vent»..

LES: Henning Berg sparket i mars, landet i dag ny trenerjobb

Den siste sesongen har Saliba fått sitt gjennombrudd på utleie til Marseille. 52 kamper på banen for Frankrikes nestbeste klubb har vist at midtstopperen har tatt et gigantsteg siden forrige gang han var på treningssamling i London. Didier Deschamps så det, og ga Saliba debuten på landslaget i mars i år.

Så hva skjer? 21-åringen har selv sagt han forventer å spille førstelagsfotball, men har sagt han vender tilbake til Arsenal etter sommerferien. Dette kan bety at Arteta har sendt de riktige signalene om hans rolle hos Arsenal neste sesong. Marseille-spiller Matteo Guendouzi akter likevel å gjøre sitt for å overtale Saliba til å droppe Arsenal.

-William har nå Marseille i hjertet, og jeg er sikker på at han kommer tilbake til Marseille neste sesong. Så jeg fortsetter å presse på så han blir hos oss, sier Guendouzi ifølge Telefoot.

LES: Jose Mourinho sikker han klarer å få Gareth Bale til å blomstre! -denne gangen

Neste sesong skal Marseiile ut i Champions League, mens Arsenal mistet denne billetten på tampen av sesongen. Vi tipper Mikel Arteta skal komme med noe mer enn: «Din tur kommer, gutt», hvis ikke Guendouzi skal få rett.