Pierre-Emerick Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyangs Deadline Day-overgang til Barcelona ble bekreftet i de siste minuttene av gårdagens transfer deadline. Arsenal slipper sin tidligere kaptein og toppscorer GRATIS til Barcelona.

Liverpool rakk ikke fristen – overgang gikk i vasken

Men om man ser på økonomien i det hele så er ikke så utrolig som ved første øyekast. Aubameyang var ute i kulden og ville nok ikke spilt en eneste kamp for Arsenal resten av sesongen, etter han ble fratatt kapteinsbindet etter et disiplinærbrudd i desember. Hans overgang til Barcelona sparer Arsenal rundt 25 millioner pund i lønn!

Men dette skjer uten at Arsenal har hentet inn en eneste ny spiller. Og det begynner å bli tynt i rekkene på Emirates, særlig på topp.

Det løste seg likevel for Tottenham på Deadline Day

Aubameyang er den sjette spilleren fra førstelagstroppen som forlot enten på lån eller permanent, spissen fulgte Ainsley Maitland-Niles, Folarin Balogun, Sead Kolasinac, Pablo Mari og Calum Chambers ut portene på Emirates.

Om Arteta får noen uheldige skader resten av sesongen kan det bli veldig vanskelig å kjempe om den lukrative 4. plassen.