Et av våre favorittbilder av Mario Balotelli

Spilleren med CV´en full av toppklubber har hatt en sterkt dalende kurve. Inter Milan, Manchester City, AC Milan og Liverpool, så avslutning med Brescia, Monza og nå Adana Demirspor. Selv om den italienske landslagstreneren ikke fatter hva som har skjedd med sin tidligere City-stjerne, skal vi ikke glemme at Mario «why always me?» Balotelli har vært en av de mest seriøse fotballspillerne på markedet.

I september etter EM-sluttspillet gikk Roberto Mancini ut og nærmest dro Balotelli inn døra tilbake på landslaget, men trenger bistand fra 31-åringen.

Se Bundesliga, Serie A, La Liga, Ligue 1 og mye mer direkte på UnibetTV

-Jeg jobbet med Balotelli da han var ung og gjorde det veldig bra. Det var klart en skuffelse for alle oss som kjente ham som person og spiller, at han i de siste fem-seks årene ikke var i stand til å gjøre det han burde være i stand til. Han var og er fortsatt en fremragende teknisk spiller. La oss ikke glemme at han er 31 år, så han burde være på sitt beste, sa Mancini ifølge Football Italia.

I juli singerte spissen for klubben til Jonas Svensson, tyrkiske Adana Demirspor. Nok en blindvei for Super-Mario?

Svenson og Super-Mario lytter oppmerksomt. (foto: balotelli, twitter)

Balotelli er og blir typen Balotelli, men har levert bedre enn på lenge. 8 scoringer og 4 assists på 20 kamper for Demirspor viser at fokuset nå også holdes gressmatta. Det siste døgnet har en gammel video med en råkul 10-åring som uttaler seg om Baloteilli gone wiral.

På spørsmål om hva gutten i den lyseblå draken syntes om Mario Balotelli som City-spiller, kom det kjekt:

-Han er en god spiller, men han har en dårlig attitude utenfor banen. Sa gutten, som elleve år senere selv er en av stjernene hos Manchester City.

Vi skal ikke forsvare Balotellis krumspring utenfor fotballbanen, men 21-åringen Phil Foden har de siste sesongene skjønt at ingen er ufeilbare. Gareth Southgate er en av de som ikke har latt seg imponere av Fodens manglende evne til å følge regler på landslagssamlinger…

Vi kjenner at vi har behov for å minne fotballverden (og Foden) på hvilken idrettsmann Mario Balotelli egentlig har vært da han ble kritisert hos City.

Denne uken trakk en tidligere Manchester City-fysioterapeut frem Mario Balotelli som eksemplet på en ekstremt fokusert toppidrettsutøver.

Paul Webster jobbet med City-spillere i løpet av en tolvårsperiode, og var med på overgangen fra å være en klubb som befant seg midt på tabellen, til å trone øverst.

I den historiske 2011/12-sesongen med Sergio Argueros scoring i det 93. minutt mot QPR, som sikret Citys første Premier League-tittel på 48 år, trekker Webster frem Balotellis betydning for klubbens historiske suksess.

-Han var amazing. Det har blitt en vanlig å si at Mario var dette, eller dette, men jeg var så heldig å se hvilken fenomenal atlet han var, som noen andre i klubben. Han var fenomenal sterk og smidig. Han var gjerne på treningssenteret etter trening, og han elsket sin Muay Thai (kickboksing). Når du jobber med noen som dette hver dag, da ignorerer du alt det teite som foregår i pressen. Vi var inne i en boble, og dette var hvordan Mario var, han var good fun, mimrer fysioterapeuten til Goal.

Se Ligue 1, La Liga, Serie A, Bundesligaen og mye mer direkte på UnibetTV

Vi har, som Roberto Manchini, ikke helt gitt opp håpet om å se Super-Mario tilbake på en av de store internasjonale arenaene.

I mellomtiden skal vi sikre at vi får med oss når Phil Foden og Manchester City møter Chelsea i Premier League på lørdag, 15. januar.