Petter Strand

Årets OBOS-Liga sesong kommer til å bli tøff for Brann som rykket ned etter et kaotisk 2021. – Bergenslaget kommer til å kjempe mot Stabæk, Mjøndalen og Sogndal om opprykket, men det blir uten Petter Strand som tidligere i dag ble presentert som ny Vålerenga-spiller.

Strand var Branns kaptein i store deler av fjorårssesongen, og er kjent for å være en som spiller med hjertet utenpå drakta. 27-åringen står med 193 kamper og 18 mål i vår øverste divisjon, og nå gleder han seg veldig til å få vist seg frem i kongeblått.

Les: Pawel Cibicki utestengt i fire år

Begge klubbene har bekreftet overgangen for 27 åringen.

Strand spilte i Brann i tre sesonger, og har tidligere spilt for Fyllingsdalen, Sogndal og Molde.

– Det er kjipt å forlate klubben etter det som skjedde i fjor, og jeg hadde ikke gjort det uten at klubben fikk en avtale de var fornøyd med. Jeg tror det ble en god avtale for alle parter, og så både tror og håper jeg at Brann rykker rett opp igjen, sier Petter Strand til Branns hjemmeside.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo sier at Strand skal spille indreløper i Vålerenga.

Les: Bruno Fernandes linket bort fra Old Trafford

– Han er i den rette alderen, og som midtbanespiller har han ligget på mellom 10 og 12 målpoeng i året. Det er viktig for et lag som har scora for lite mål. Med Petter inn får vi også større konkurranse i laget, og det er avgjørende om vi skal ta nye steg, sier Fagermo til Vålerengas hjemmeside.