Sven Botman

Newcastle vurderer om de skal gi et tredje bud på Sven Botman etter at et stort andre bud på spilleren – angivelig verdt 29,2 millioner pund – ble avvist av Lille.

Magpies har ikke kastet bort tiden sin på å styrke troppen, med Kieran Trippier allerede om bord. Den svært reelle trusselen om nedrykk overskygger redselen for å eventuelt bryte de økonomiske reglene og utestenges fra Europa. – Det skal shoppes og det skal hoppes hard. Manager Eddie Howes kommer til å få «alt» som trengs for å unngå nedrykk.

Les: Bruno Fernandes linket bort fra Old Trafford

Newcastle som røk ut av FA-Cupen mot Cambridge ligger særdeles dårlig an i Premier League. 19.plass og bare 11.poeng etter 19.kamper sier sitt. – Den nederlandske U21-forsvarsspilleren er godt likt av Howe – men å hente ham fra Lille viser seg å være en vanskelig oppgave.

Etter å ha sett et åpningsbud på rundt 25 millioner pund avvist, meldte RMC Sport at Newcastle har kommet tilbake med en andre bud verdt £29,2 millioner. Men nok en gang fikk Magpies et nei.

Nå hevder det franske utsalgsstedet at Newcastle lurer på om de skal gi et endelig tilbud verdt 33,4 millioner pund.- Skulle Newcastle lande det setter de rekord for penger brukt på en forsvarer. Pr nå er rekorden bare 14,85 millioner pund som ble brukt til å lokke Jamal Lewis fra Norwich tilbake sommeren 2020.

Og skulle Lille akseptere tilbudet, ville Botman stå på andreplass etter den foryngede Joelinton som Newcastles dyreste spiller noensinne. – AC Milan er angivelig også opptatt av Botman, men Serie A-titteljagerne har ikke økonomiske midler til å konkurrere med Newcastle.

Les: Alvaro Cervera trekker seg etter syv år

Skulle imidlertid en tredje tilnærming bli avvist, vil Howe gå videre til andre alternativer

Spillerens agent nylig ga et oppmuntrende svar for Newcastle.

«Vi snakker om en av de sterkeste sentralforsvarerne i verden, ikke bare i Europa, også med tanke på hans alder,» sa Francesco Miniero, sitert av CalcioMercato. «Jeg vet ikke hvem i Italia som har råd til en slik spiller.

«Milan er en interessert klubb som andre, men hvordan det vil ende vet jeg ikke. Rossoneri er en av de tre viktigste klubbene i verden, som historien sier. Men Lille spiller også i Champions League.

«Newcastle er en viktig klubb som spiller i en viktig liga som Premier. Det er sant at deres situasjon på stillingen er risikabel, men la oss se hva som vil skje i løpet av disse 24 dagene.»