Per-Mathias Høgmo forklarer amerikansk fotball

Det er få ting som gleder meg mer i fotballverden enn den suksessen som Per-Mathias Høgmo opplever i Sverige. 63 åringen fra Gratangen er en skikkelig raring som hvis man ser litt stort på det måtte bli godt voksen før han særegne måte å lede et lag på virkelig ble verdsatt.

Häcken vant for første gang Allesvenskan sist sesong under Høgmo sin ledelse, denne sesongen. – Så langt ligger Häcken på tredjeplass.

Nå er han ønsket tilbake i Norge, til den tidligere storklubben Rosenborg. Du må helt tilbake til 2018 for å finne som sist gang de vant Eliteserien i 2018 sesongen. Nå ligger de med seks kampen igjen av årets sesong langt unna toppkampen på en stusselig 9.plass.

Les: Liverpool-stjerne følger Ryan Reynolds med investeringer

I juli fikk hovedtrener Kjetil Rekdal sparken, siden da har laget blitt ledet midlertidig av Sveinn Malen. Fra neste sesong skal en ny hovedtrener inn. Hammarbys Marti Cifuentes, Elfsborgs Jimmy Thelin og Häckens Per-Mathias Høgmo er koblet til oppdraget.

Nå er en av av listen! Høgmo kommer ikke tilbake til RBK, i hvertfall ikke neste år. Han har følgende å si til Adresseavisen: «Nei, det er ikke aktuelt å trene et lag i Norge i året som kommer. Det er vanskelig å svare på hva fremtiden vil avsløre etter det»

«Det er mange grunner til at det ikke er aktuelt å flytte hjem nå. Jeg trives veldig godt her, hvor vi er inne i en veldig spennende høst».

I tillegg til RBK har Høgmo av enkelte blitt sett på som en mulig kandidat til å bli ny landslagssjef for det svenske landslaget etter Janne Andersson.

LES: Jose Mourinho har bestemt seg

Per-Mathias Høgmo har vært landslagssjef både for herre og damelandslaget og trent diverse aldersbestemte landslag. Han har ledet Tromsø i tre omganger, har flere roller i Fredrikstad som kommer tilbake til Eliteserien og har faktisk også vært en sving innom Rosenborg.