Beordret speidere til La Liga-kamp.. (foto: united, twitter)

Da Glazer-familien 2.mars 2003 kjøpte Manchester United var det ingen som kunne måle seg med de røde djevlene på banen, i popularitet og økonomi. Sir Alex Ferguson ledet en kludd uten en krone i gjeld.

Det enorme sugerøret inn i klubbkassa fra eierne år ut og år inn har skapt en gjeld som er oppe i en milliard pund. (omtrent 13 milliarder kroner) og fasiliteter for spillere og fans som har gått ut på dato for lenge siden.

Manchester United som vant trofeer på rekke og rad vinner ikke lenger, i hvert fall ikke de trofeene som faktisk betyr noe. – At Erik ten Hag ledet sine tropper til den engelske ligacupen i fjor er omtrent like spennende som å se maling tørke.

LES: Jose Mourinho har bestemt seg

Alt annet en Glazer-familien er å foretrekke.

Det er bare et par dager siden Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani trakk seg fra kampen om Manchester United da han følte at Glazer-familien hadde et fullstendig urealistisk syn på hva klubben var verdt. – 6 milliarder pund er omtrent det dobbelte av hva aksjene handles på på børsen.

Bare noen timer etter Qatar sheiken trakk seg kom nyheten om at Sir Jim Ratcliffe har kjøpt 25% av aksjene til Glazer-familien et kjøp som skal stemmes over i Manchester United sitt styre på torsdag.

Les: Sir Jim Ratcliffe har allerede tatt en avgjørelse om Erik ten Hags fremtid i Manchester United

Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani har allerede i sommer tatt kontakt med Tottenham sin eier Joe Lewis, som i en alder av 86 år ved flere annledinger fra sin ferieøy i karibien har sagt det er «på tide å slippe til yngre krefter»

Tottenham har hatt noen runder i vinter med en indisk stålmilliardær, men de samtalene skal ha falt i fisk. BBC melder at realitets forhandlinger med eierskeskapet ENID-Group allerede er plottet inn på kalenderen.

Forbes har estimert verdien på Tottenham til 1,8 milliarder pund, en verdi som helt sikkert øker betydelig denne sesongen i og med at de ligger på førsteplass i Premier League uten tegn til svakheter.

Les: Storklubber melder sin interesse for Mason Greenwood

Tottenham har etter åtte kamper 20.poeng mens Manchester United har 12.