Per Kristian Bråtveit

Den norske keeperen Per Kristian Bråtveit har blitt tatt ut til alle de ulike aldersbestemte landslagstroppene og er et produkt av Haugesund sitt meget habile utviklingsprogram. 

Før sist sesong meldte han overgang til klubben som skulle bli mester i Allsvenskan Djurgården og det startet virkelig bra. – Per Kristian Bråtveit stod i mål 10 av de første 12 kampene og det vekket interessen fra den amerikanske klubben Columbus Crew. I etterkant skulle han nok ønske telefonen fra USA aldri kom.

Les: Har satt mange spennende navn på sin ferske shoppingliste

Feiret seriegull med bismak i munnen

Det som skjedde etter de meldte sin interesse var to ting, de la inn bud som det ikke ble noe av og Per Kristian Bråtveit ble benket. – Hvorfor er det ingen utenfor klubben som skjønner, det må ligge en historie bak som ikke enda har sett dagens lys.

Første kampen etter budet lå på bordet valgte klubben å la andrekeeper Tommi Vaiho spille noe som også Per Kristian Bråtveit var enig i, men så etter at overgangen gikk i vasken ble han sittende på benken:

«Den første kampen var selvfølgelig at Vaiho skulle spille, det var mye frem og tilbake, og jeg kunne ikke spille på grunn av konsentrasjonen min. Da skjønner jeg det, men i de siste kampene har jeg gjort meg klar til å spille. Jeg er ikke fornøyd med å sitte på benken».

«Det sier seg selv at jeg må ha mer spilletid. Jeg kan ikke være her og fortsette som andrekeeper. Selv om vi vant gull, så bør jeg være et sted hvor jeg er førstekeeper. Det var jeg fram til overgangssaken» sa Bråtveit til TV 2 for noen uker siden.

FotbollDirekt.se at den nyopprykkede Allsvenskan-klubben Mjällby er interessert i den tidligere Haugesund-keeperen. -Djurgårdens sportssjef Bosse Andersson kommenterer

«Vi har pratet med et antall ulike klubber, og jeg skal ikke stikke under stol at vi har kontakt med Mjällby» son.

Han bekrefter samtidig at klubben har dialog med Bråtveit om hans framtid.

«Vi får se hvilken løsningen som finnes. Han trives i Djurgården, men samtidig kan det bli aktuelt med noe annet», sier Andersson.