Per Joar Hansen

Perry ble hentet inn for å redde Östersund fra å rykke ned etter en mildt sagt Allsvenskan sesong så langt. – Etter 17 kamper hadde de bare 9 poeng på en desidert sisteplass da Per Joar Hansen i forrige uke ble hentet inn.

Det tok litt tid å få i gang maskineriet, første kamp som Östersund-trener endte med 1 – 0 tap mot Sirius, men det vi så i dag mot topplaget Elfsborg er ikke typisk for et lag som rykker ned, tvert imot.

Les: ESPN: Manchester City tar ikke nei som et svar

Takket være et hat trick av Blair Turgott tok Östersund første seier under Per Joar Hansens ledelse i Allsvenskan. Eirik Haugan som meldte overgang til Sverige fra Hødd i 2019 spilte hele kampen og gjorde det bra. Før kampen fortalte han Östersunds Posten at de to treningene han hadde hatt under Per Joar Hansen sin ledelse var de to beste han har hatt i år.

Östersund 3 – Elfsborg 1

Laget ligger fortsatt helt sist i Allsvenskan med sine 12 poeng. Det er nå seks poeng opp til Degerfors på sikker plass. – Neste kamp kommer på onsdag, da blir det et bunnoppgjør, Östersund møter de Örebro som ligger på plassen over dem med 13 poeng.

Blair Turgott sto for hjemmelagets mål etter 22 og 39 minutter i 1. omgang og fikk sitt hat trick ti minutter før slutt. Samuel Holmén sto for bortelagets trøstemål.

Per Joar Hansen var assisttrener for det norske landslaget under Lars Lagerbäck, han har også ledet Ranheim og Rosenborg samt det norske U21 landslaget.

Les: Slipper ikke Ruben Neves uten kamp