Smilet er heldigvis aldri langt unna hos denne karen. (foto: city, twitter)

Forrige sommer slapp vi å tenke på hva vi skulle gjøre på kvelden. Med et VM-sluttspill som strakte seg utover uker med lyse kvelder, var det fotball som gjaldt. Men mens vi koste oss, holdt tidligere United-manager Jose Mourinho på å rive av seg håret.

Siden flere av spillerne hans tilhørte landene som nektet å la seg slå ut og rakk såvidt tilbake til Premier League-oppkjøringen, gikk hele planen hans i vasken. Og siden det gjaldt Mourinho, fikk vi høre om det gjentatte ganger de påfølgende månedene.

Les: Aston Villa legger inn bud på 150 millioner kroner for assist-konge

Denne gangen er det Pep Guardiola som tar opp stafettpinnen.

Med spillere som Riyad Mahrez, som fikk med seg hele Africa Cup of Nations, må Guardiola må se langt etter spillerne i sesongoppkjøringen.

-Noen av spillerne som var med i Africa Cup kommer 29., eller 30. juli. Andre kommer om tre-fire uker. De bestemmer selv når de kommer innenfor tre-fire uker. Jeg vil ikke ha dem tilbake hvis de ikke er fit, er trette, eller mentalt slitne etter en utrolig hard sesong.

Les på Popidol: Matt Damon og Ben Affleck sammen igjen

Og Pep fortsetter.

-Det er en vanvittig tett kalender, og det kommer til å «drepe» spillerne våre. Det kan ikke holde på sånn lenge, de er nødt til kunne trekke pusten og hvile seg, sier Guardiola ifølge Goal.

Les: Fryst ut av Zidane – på vei til Premier League

Alvoret for City starter 4. august med Community Shield, mens Premier League der alle skal slå tittelforsvareren, tuppes igang 10. august.

Vi er enige med Guardiola, men med ligaforbundene, UEFA og FIFA som alle skal få sin tid i solen, er dette en kamp du bare kan gi opp, Pep.

Vi avslutter med litt mimring: