Pape Habib Guèye

Kristiansund har helt klart styrket seg med den segalesiske spissen Pape Habib Guèye. 24 åringen som ble hentet til Norge av Aalesund i 2018 har vært en tur innom Belgia før han landet i den skotske klubben Aberdeen.

Det var nettopp Guèye sine to sesonger i Aalesund som nå har bragt han tilbake til Norge. Hovedtrener Amund Skiri og Guèye jobbet sammen i Aafk.

Les: Stritter fortsatt sterkt imot overgang til Manchester United

Det er skrevet en avtale frem til sommeren, Guèye forteller hvor glad han er på KBK sine nettsider. «Dette er en god klubb med mange unge spillere, og jeg er veldig spent på å komme hit. Jeg ønsker å hjelpe laget med å score mange mål, gjøre supporterne glade og ha en god sesong med KBK»

Kristiansund rykket i fjor opp til Eliteserien og forsterker seg på spissplass før sesongstart.

«Han er en hardtarbeidende trener, og det liker jeg. Han er en som jeg har jobbet med etter treninger også, med ekstra oppfølging. Da Amund kontaktet meg, syntes jeg det var et godt tidspunkt for å komme og spille for ham»

KBK serieåpner borte mot Lillestrøm i starten av april.

LES: På tide å selge Marcus Rashford

Både KBK-trener Amund Skiri og sportslig leder Eirik Hoseth kjenner til Pape Guèye fra tiden i Aalesund.

– Han gir oss kraft og råskap i angrepet, der han kan spille i alle de tre frontposisjonene. Han har potensial til å prege Eliteserien hvis vi klarer å spille ham god, sier Hoseth.

Pape Habib Guèye er den andre lånesigneringen på kort tid i KBK. I forrige uke kom Hilmir Mikaelsson på lån fra Venezia.