Får en ekstra forsterkning på høyrevingen. (foto: arsenal, twitter)

Eddie Nketiah står med 5 scoringer på 19 kamper, Gabriel Jesus med 5 mål på 13 kamper. Dette er situasjonen på topp hos serieleder Arsenal. I den lyseblå delen av Manchester har Pep Guardiola Erling Haaland som står for det dobbelte i scoringsprotokollen med 19. Vi så det forrige sesong, vi kan komme til å se det igjen. Arsenal vil slite med å holde følge med City når scoringene fra topp uteblir. For Arsenal-legenden David Seaman er det helt naturlig at The Gunners nå sikter seg inn på å utjevne denne ubalansen i styrkeforholdet.

Ingen er forventet å kunne kaste seg rett inn og kopiere Erling Haaland, men Ivan Toney har vist (før karantenen) at han har teften, timingen og ferdighetene til å levere det siste touchet på ballen som gir scoringer. David Seamen venter nå på Arsenals fremstøt.

LES: Spilleren som har scoret mer enn Kylian Mbappe og Erling Haaland denne sesongen «gir grønt lys» for Manchester United overgang

-Jeg forestiller meg at Arteta er på utkikk etter det (signere Ivan Toney i januar). Spesielt med skadene Gabriel Jesus har slitt med. Toney er god, han er sterk i lufta, men også god med føttende. Jeg sammenligner det med da Haaland kom til Manchester City, begynner Seaman til Sports Daily.

-Folk spurte hvorfor de (City) trengte en spiss som det (Haaland). De scoret allerede flest mål i ligaen og vant titler uten ham, men når du ser hvilken påvirkning han har, en stor target man som ham som garanterer scoringer, vil definitivt fungere hos Arsenal, sier Seaman.

ENGELSKE KLUBBER: Arsenal kan sette en tjukk strek over navnet til Dusan Vlahovic

Som ser på Ivan Toney med 32 Premier League-scoringer på 68 kamper – for «lille» Brentford» – som perfekt til å ta Haalands rolle på Emirates.