Ousmane Dembele

Arsenal og Tottenham Hotspur ser på muligheten til å hente Paris Saint-Germains Ousmane Dembele til London i januar. Den franske landslagsspilleren returnerte til hjemlandet i overgangsvinduet etter at PSG utløste utkjøpsklausulen på €50 millioner i Barcelona-kontrakten.

Dembele var faktisk klubbløs par uker i 2022 før han gikk med på en fornyelse med Barcelona, men den avtalen ville ha utløpt ved slutten av den nåværende sesongen.

Les: Premier League giganter jakter Brentford-talent i konkurranse med Bayern München

De to partene ble antatt å ha vært i samtaler om en fornyelse, men Barca var maktesløse til å forhindre Dembele i å forlate når PSG aktiverte utkjøpsalternativet hans. Til tross for å være flittig brukt av Paris Saint-Germain manager Luis Enrique denne sesongen har det ikke blitt et eneste mål eller assist regisert på Dembele.

Hvis 26-åringen ikke forbedrer seg vil ikke Enrique mangle alternativer på høyresiden for å erstatte ham, etter å ha hentet inn Marco Asensio, Lee Kang-in og Bradley Barcola denne sommeren.

Dembele har kontrakt til sommeren 2028, men ifølge The Mirror kan PSG sanksjonere en utlån til Premier League i løpet av vintervinduet. Både Arsenal og Tottenham har blitt varslet om muligheten for å signere Dembele i januar, mens West Ham United også er oppmerksomme på situasjonen.

Les: Martin Ødegaard klatrer på listen over de best betalte spillerne i Premier League

PSG-sjef Enrique har allerede møtt oppfordringer fra misfornøyde supportere om å droppe Dembele, som ennå ikke har fullført hele 90 minutter for de franske mesterne i den nåværende Ligue 1 sesongen.

Imidlertid lanserte spanjolen nylig et lidenskapelig forsvar av den underleverende franskmannen og insisterte på at han ville betale for å se kantspilleren spille hvis han var en Parisien-supporter.

«Hvis jeg var tilhenger av et lag, ville jeg betalt for å se Ousmane Dembele. Han er en helt annen spiller. Han er uforutsigbar, flyter over, [og] virker magi,» sa Enrique til media etter Champions League-seier over Dortmund.

«Det er sant at han kan ha gått glipp av ting og ikke scoret sitt første mål, men den dagen det skjer, er jeg sikker på at han kommer til å score mye senere. Dette skjer med alle angripere. Det er fantastisk for en trener å ha en spiller av denne kvaliteten og nivået tilgjengelig.»

Før han returnerte til fransk fotball, scoret Dembele 40 mål og satte opp 43 flere på 185 kamper for Barcelona, men han ble hemmet av skader i Catalonia etter ankomsten til £117,7 millioner.

Arsenal-sjef Mikel Arteta ga grønt lys til en kontraktsoppsigelse for Nicolas Pepe i løpet av sommeren, og Gunners vurderes å vurdere et valg for en høyreving i januar for å konkurrere med Bukayo Saka, Reiss Nelson og Fabio Vieira.

I mellomtiden la Tottenham Brennan Johnson og Manor Solomon til sine brede rekker denne sommeren, men Lilywhites kan nå være uten Ivan Perisic resten av sesongen på grunn av en ACL-skade som kroaten pådro seg på trening.