(foto: city, twitter)

Premier League kan bli tvunget til å fullføre og offentliggjøre sin langvarige etterforskning av økonomien til Manchester City. Dette skjer etter nye påstander om at klubben gjort ulovlige utbetalinger til mindreårige spillere, oppblåste sponsoravtaler og skjulte lønnsutbetalinger.

City ble opprinnelig utestengt fra Europa i to år av UEFA i 2020 og bøtelagt 25 millioner pund etter at den tyske avisen Der Spiegel påsto at de hadde brutt Financial Fair Play-regelverket, men det ble overraskende omgjort av domstolen for sport.

LES: Premier League-klubb etterforskes for brudd på økonomiske regler

Premier League lanserte en egen etterforskning, men det har det kommet svært få detaljer siden de bekreftet dette i mars 2019.

Der Spiegel skriver nå at etterforskningen fokuserer på tre områder.

Det første er at mindreårige spillere (inkludert Jadon Sancho) angivelig skal ha signert kontrakter med Manchester City mot pengeutbetalinger, som er i strid med reglene.

Det andre er at sponsorer i Abu Dhabi er mistenkt for å ha bidratt bare med en liten del av sponsorpengene til klubben selv, og at mesteparten kommer fra eier Sheik Mansour egen lomme.

Det tredje at Roberto Mancini, manager fra fra 2009 til 2013, antas å ha mottatt en betydelig del av lønnen sin under bordet i form av en fiktiv konsulentkontrakt.

SISTE: Vil ha Pep Guardiola som ny landslagssjef

Rapporten avslører også påståtte detaljer om Mancinis kontrakt, inkludert en bonus på 4 millioner pund for å vinne Premier League, 3 millioner pund for å vinne Champions League, 1,5 millioner pund for FA-cupen og 1 millioner pund for ligacupen.

Roberto Mancini fikk med andre ord godt betalt for å vinne Premier League med Manchester City i 2012.

Siste ord er neppe sagt om Manchester City akrobatiske økonomi.