Marte Olsbu Røiseland i Antholz, Italia i år. Foto: Manzoni/NordicFocus

NRK og TV 2 har gjennom EBU sikret seg rettighetene til verdenscup og VM i skiskyting fram til 2026, med mulighet til forlengelse av avtalen frem til 2030. – Det er en stor dag for både NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Det er NRK som i dag har skiskytterrettighetene fram til vinteren 2021/22. 

Les: ESPN: United sender ut signaler om Pogba

-Vi er glade for at vi sammen har klart å sikre skiskyting på frie og åpne kanaler for publikum i Norge. Slik rettighetsmarkedet har utviklet seg er det krevende for en allmennkringkaster som NRK å kjøpe de største rettighetene alene. Denne avtalen gir oss fortsatt en sterk posisjon på vintersport i 10 år framover, sier Thor Gjermund Eriksen.  

– Skiskyting er en svært attraktiv TV-idrett, så vi ser virkelig frem til å vise dette på våre plattformer i årene som kommer. At våre to allmenkringkastere sammen sikrer seg denne rettigheten er utelukkende positivt for norske TV-seere, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.

Les på Popidol: Star Wars: Rogue One «forløper» TV-serie begynner å filme snart

Olle Dahlin, president i IBU, understreker at det viktigste for IBU er et langsiktig samarbeid med mediehus som vil utvikle skiskyting, og som kan formidle dette til et stort publikum.  

– NRK har gjennom 20 år gjort nettopp dette. Vi har stor tro på at NRK og TV 2 sammen vil gjøre produktet enda sterkere, sier Dahlin.     

– Det aller viktigste nå har vært å få signert denne langsiktige avtalen, fordelingen vil vi komme tilbake til. Vi har gode erfaringer fra vårt samarbeid om EM og VM i fotball, og vi har store ambisjoner om å løfte skiskyting ytterligere på alle plattformer til beste for publikum,avslutter kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes. 

Dette er innholdet i rettighetspakken: 

  • 58 verdenscuprenn per sesong 
  • Årlig VM med 12 øvelser per år (unntatt OL-år) 
  • Årlig EM, Junior-VM og Ungdoms-VM 
  • 8 helger med IBU-cup hver sesong 

Fakta:  

IBU (International Biathlon Union)

EBU (European Broadcasting Union) er medlemsorganisasjonen for allmennkringkastere i Europa. NRK og TV 2 er begge medlemmer i EBU.

EBU har kjøpt eksklusive rettigheter fra IBU – for perioden 2022/23-2025/26, med opsjon til forlengelse til 2030.

NRK har eksklusive rettigheter fram til 2022. Eurosport har rett til parallell sending av de samme rettighetene fram til 2022.