(C) Bilde: Strømsgodset: Marienlyst Stadion

Matchlys koster opptil 20.000 kroner!

I Toppserien og Eliteserien tillater man nå at flomlysene kan skrus på 45 minutter før avspark. Dagens praksis er i snitt 1,5 time.

-Dette vil bidra til å redusere energiforbruket umiddelbart og klubbene vil redusere energikostnadene, sier Pål Breen i Norsk Toppfotball. Matchlys på 1200 lux koster opptil kr. 20.000,- per arena. Vi setter stor pris på at våre mediepartnere Discovery og NRK er med på dette fortsetter Breen.

LES OGSÅ: Aston Villa har to topptrenere på ønskelisten

Norges idrettsforbund er svært bekymret for at den foreslåtte strømstøtteordningen ikke er tilstrekkelig for å holde idrettsaktiviteten i gang fremover – og peker hovedsakelig på tre forhold.

Norges idrettsforbund, ved idrettspresident Berit Kjøll og generalsekretær Nils Einar Aas, sendt et nytt brev til regjeringen og Stortinget. Her ber Idrettsforbundet om en ytterligere styrket strømstøtteordning. Bakgrunnen er at strømstøtteordningen viser seg ikke å være tilstrekkelig for at alle idrettsanlegg kan holde driften i gang.

Tidligere i år ble det kjent at FN etablerer bærekraftprosjektet «Football For The Goals» med Norge som første pilotland, skriver Eliteserien.no

Norges Fotballforbund (NFF), Toppfotball Kvinner (TFK), Norsk Toppfotball (NTF), Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) og TV 2 går med piloten sammen om å bidra til å innfri bærekraftsmålene til FN med fotballen som utgangspunkt og plattform.

LES OGSÅ: Arven etter Raiola: Slik skal Team Haaland tjene milliarder!

-Vi står midt i en global energikrise. Toppfotballen er en viktig samfunnsaktør, og har mulighet til å gå foran og ta ansvar. En regulering av strømforbruket vil bidra til et mer bærekraftig forbruk, sier Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner, og får støtte av Norges Fotballforbund.

-Dette er et godt tiltak. Belysning på stadion er grunnleggende for at kampene skal kunne gjennomføres, samtidig er det viktig og bra at en sammen ser på tilpasninger for å redusere energikostnadene, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn.

Dette er «Football For The Goals»

«Football For The Goals» skal engasjere fotballen og store aktører til å utnytte sportens globale fotavtrykk for å fremme bærekraft, likhet, menneskerettigheter og klimahandlinger ved handlinger som støtter bærekraftmålene.