Henrik Kristoffersen er beste nordmann på 3.-plass etter 1. omgang av verdenscupåpningen i storslalåm i østerrikske Sölden søndag.

26-åringen har aldri blitt bedre enn nummer seks i verdenscupåpningen på Rettenbachbreen et stykke over byen Sölden, men kanskje kan han lykkes bedre denne gangen. Det var også en mer muskuløs utgave av Kristoffersen vi fikk se.

1.-omgangen var i hvert fall bra. I en svært tett omgang er det bare ti hundredeler opp til sveitseren Gino Caviezel i tet. Det er seks hundredeler opp til Zan Kranjec fra Slovenia på 2.-plass.

– Det kjentes helt greit ut. Det er det beste jeg har gjort i Sölden så langt. Kanskje ble det litt småfeigt ned henget, men 3.-plass og ett tidel bak er bra det, sa Kristoffersen til TV 2.

Les: Trondheim ble tildelt ski VM i 2025

Det er svært tett mellom løperne etter første gjennomkjøring. Det skiller kun 96 hundredeler mellom nummer én og 14.

Lucas Braathen er 24 hundredeler bak på 5.-plass. Leif Kristian Nestvold-Haugen henger også godt med og er 42 hundredeler bak på 8.-plass.

Les: Dopingskandalen

Fabian Wilkens Solheim lå 1,93 sekunder bak som nummer 22 etter at de 30 første var i mål. Til slutt ble det 26.-plass og dermed plass i finaleomgangen.

Sist sesongs verdenscupvinner sammenlagt, Alexander Aamodt Kilde, startet friskt fra startnummer tre og passerte som bestemann på første mellomtid. Kanskje ble det for friskt, for Kilde kjørte ut før han kom ned til andre mellomtid.

– Jeg kom skikkelig godt i gang, men så skled skoen, jeg kom borti med staven og bindingen gikk av. Det er små marginer. Det var ikke slik at jeg satset for mye, sa Kilde til TV 2.

Patrick Haugen Veisten (32.-plass), Atle Lie McGrath (36) og Timo Haugan (40) kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

Det har ikke vært en lykke arena for norske alpinister Sölden. Som ikke har stått øverst på palle siden Aksel Lund Svinndal gjorde tilbake i 2007.