Edu Gaspar og Arteta sirkler seg inn mot ny spiss.

Martinelli, Saka, Saliba. Dette er de tre som har stått høyest på prioriteringslista til Arsenal for å få på plass forlengelse. Martinellli er allerede med videre til 2027. Når Saka kommer med den forventede signaturen og blir en av klubbens topp-tre big earners, er nå fjerde spiller blinket ut som prioritering.

For ikke så altfor lang tid siden var Granit Xhaka en spiller som var mer enn en skikkelig håndfull for manager og klubb, men denne sesongen har sveitseren virkelig vist han fremstår som en av lederne på Emirates og kan være en av nøkkelspillerne for suksess også i fremtiden.

LES: Tottenham inngår partnerskap med Formel 1

Ifølge overgangsjournalist Romano er det ikke igangsatt forhandlinger med Xhaka om forlengelse utover 2024, men den sentrale midtbanespilleren står på lista når Saka har signert og Saliba-forhandlingene også når et ønsket resultat. Romano hevder sveitseren har fått prioritet-stempel, der forhandlingene trolig starter i mars.

Med 282 kamper bak seg i Arsenal-drakta, er og blir 30-åringen en viktig veteran for å balansere ungdomsgjengen til Arteta. For Arsenal-supporterne er det aldri tvil om hvilken drakt Xhaka er villig til å blø for ute på kamparenaen. Viktig forlengelse.