Noen som husker den legendariske Manchester United-kampen med Ronaldo og Solskjær i 2007?

De siste tre kampene til Manchester United i mars/april 2022 er slettet fra harddisken hos supporterne. Ute av Champions League etter 0-1 mot Atletico Madrid i andre kamp, to puslete Premier League kamper med 1-1 mot Leicester og det sørgelige 0-1 tapet mot bunnlaget Everton. Da er det godt å kunne spole tilbake til 10. april 2007.

De som var til stede på et fullpakket Old Trafford fikk oppleve en av de største prestasjonene i Champions League. Det ble aldri jevnt og spennende, men for en maktdemonstrasjon av United!

Det var klart for andre kamp i kvartfinalen mot Roma, der Serie A-klubben hadde sendt Premier League-klubben hjem med et 2-1 tap i den første. Paul Scholes dro på seg rødt kort etter 34 minutter i Roma, i returmøtet uten Scholes ble Michael Carrick og Darren Fletcher plassert på den sentrale midtbanen.

I andre kamp hadde det holdt for United med 1-0 seier for avansement til semifinalen. Manager Alex Ferguson hadde tørt før kampen uttalt: «Hvis vi scorer i kveld, og jeg tror vi vil, drar vi denne i land.»

Denne kvelden skulle det ikke handle om å dra noe i land. For da Roma-spillerne gikk ut på gressmatta på Old Trafford, levde arenaen opp til sitt kallenavn: The Theatre of Dreams.

Les: En av de mest legendariske målfeiringene kom seks år før Haaland ble født

Manchester United-spillerne fikk sin scoring etter bare 11 minutter – og fortsatte til 7-1!

Her er scoringene som har blitt en del av Manchester Uniteds DNA:

1-0

Først ute var Michael Carrick med en skikkelig suser fra distanse.

2-0

Denne kvelden struttet hele gjengen til Ferguson av selvtillit, for Roma var dette en rød horde med fotballdjevler som var umulig å stanse. Ved den andre scoringen var det et elegant opplegg fra Ryan Giggs til Alan Smith, som scoret sitt første mål siden november 2005, noe som fikk Old Trafford med sine 74 476 tilskuere til å riste.

3-0

Den tredje scoringen var helt sensasjonell. Etter kampen skrev en The Guardian-journalist: «Ingen trodde det var mulig å behandle en italiensk klubb som dette.» For et samspill mellom Fletcher, John O’Shea, Ronaldo, Smith, Giggs og til slutt Rooney, som knuste ryktet til Serie A-klubben på den tiden om et nærmest ugjennomtrengelig forsvar.

Det var spilt nitten minutter, Manchester United ledet 3-0 over Roma.

4-0

Så var det unge Ronaldo sin tur. Portugiseren hadde ikke scoret i Champions League, dette ble starten gå en karriere som har bragt ham helt til topps i ligaens historie.

Dette var de første førtifem minuttene.

5-0

Manchester United hadde nøytralisert den italienske klubben, og kunne ha satt inn U23-laget og likevel gått videre til semifinalen. Likevel, dette var ikke kvelden for å ta foten av bremsen.

Fire minutter etter pause smalt det fra Ronaldo igjen.

6-0

Så tok det «hele» tretten minutter før ballen igjen lå i nettet bak Romas keeper Doni. Michael Carrick hadde virkelig ladet børsa denne kvelden.

6-1

Så dukket Daniele De Rossi opp og timet perfekt på en cross til en scoring bak Edwin van der Sar, på det som ikke kan beskrives som annet enn eksepsjonell volley. Roma-spillerne visste at de var ute av Champions League, men var reddet fra å gå ut av Old Trafford med «en smultring».

7-1

På en sånn kveld var det bare rett og rimeilig at United fikk siste ord. Patrice Evra hadde erstattet O»Shea, og avsluttet United-forestillingen med scoring. For oss var det ekstra kult at assisten kom fra Ole.

Etter kampen ble Roma-manager Luciano Spalletti spurt om hva han kunne ha gjort anderledes.

-Hva jeg ville ha endret hvis jeg hadde fått muligheten? Blitt hjemme…

Les flere Legende + her

Lignende artikler

Populær