Viktig valg. (foto: villa, twitter)

Arsenal forventes å forsterke stallen betydelig til sommeren. Arteta kommer til å by på Aston Villa-midtbanespiller Douglas Luiz etter sesongen, og britisk media skriver at Steven Gerrards kan godta budet fra London fordi han ønsker å penger til forsterkninger.

Aston Villa vil hente Brightons Yves Bissouma eller Leeds’ Kalvin Phillips til sommeren. Begge ville være en oppgradering på Luiz.

LES: Topper ønskelisten til City sammen med Haaland

Arsenals håp om å sikre Champions League-fotball har fått et skikkelig tilbakeslag de siste syv dagene, etter tap mot Crystal Palace og Brighton. Tottenham ligger nå best av å til å stikke av den lukrative fjerdeplassen.

Mikel Artetas tynne Statt har hatt godt av å ikke spilte europacup denne sesongen, men denne uken har de merket presset etter skader på Kieran Tierney og Thomas Partey.

ALT KAN SKJE: Tittelkampen er fortsatt helt åpen – her er de avgjørende kampene

Disse fraværene betydde at Granit Xhaka måtte spille venstreback, og dermed ble midtbanen ytterlige svekket da både Xhaka og Partey var borte.

Dette har vært en påminnelse av Arsenal har en et solid stykke arbeid å gjøre i sommervinduet.

Aston Villa-midtbanespiller Douglas Luiz er høyt på listen på Emirates, men Arsenals hovedprioritet og der den største delen av budsjettet ryker i sommer vil nok fortsatt være på en ny spiss.