Howe trenger spillere på vei opp - og Eden Hazard. (foto: fra newcastle, twitter9

Da det ble klart at Nordøst-England skulle få «den potensielt rikeste klubben i verden» og de nye eierne gikk ut med at verdensklassespillere skulle valfarte til Newcastle, har overgangsryktene kontinuerlig buzz´et. Spesielt tidligere superstjerner som av en eller annen grunn ikke har lykkes i klubbene de befinner seg i, er linket til Premier League-klubben.

Uansett om det er hold i rykter á la Coutinho eller ikke, Newcastles situasjon på bunn i Premier League (ble 1-0 seier mot Burnley på søndag!) og fortsatt med treningsfasiliteter som ikke matcher forventningene til stjernene, gjør det utfordrende å overtale godt vante 30-åringer om å ta steget tilbake til en klubb som Newcastle.

Ifølge Football-Insider har klubben nå endelig funnet en spiller som ikke faller inn i kategorien: «tidligere superstjerne», eller «stjernespiller med stadig gjentagende skadeproblemer».

Det dreier seg om Lilles midtstopper Sven Botman. Den nederlandske U21-landslagsspilleren vurderes som en av de mest lovende midtstopperne i Europa. Etter overgangen fra Ajax i 2020 for 8 millioner euro, spilte Botman en viktig rolle i sesongen der Lille snappet Ligue 1-titlen foran PSG.

Nr. 4 Sven Botman ruver i midten.

The Athletic hevder Botman har rykket opp som et av toppmålene til Newcastle, men med Lille lite villig til å slippe nederlenderen på kontrakt til 2025. Hvis Newcastle mener alvor med å hente Botman i januar, mener The Athletic at klubben må ut med rundt 40 millioner pund for å overbevise Lille.

En up and coming landslagsspiller som sikkert er klar for å være med på det Newcastle-eierne selger inn som en eventyrlig reise? Dette høres faktisk ut som en potensielt solid overgang, en spiller Eddie Howe i tillegg kan dra nytte godt av.