Ung, suksessrik og fremadstormende - helt til han ikke var det lenger for RB Leipzig. (foto: leipzig, twitter)

Jesse Marsch etterlot seg et RB Leizpig på en totalt uakseptabel 11. plass på Bundesliga tabellen. Det hører med til historien at Bayern hadde rappet midtstopper, trener og kaptein fra Leipzig i tillegg til at Liverpool snappet til seg Konaté. Likevel, for Leipzig-ledelsen er dette ikke formildende omstendigheter.

Alexander Sørloth, på utleie i La Liga, gråt neppe da amerikaneren ble sendt på porten. Spørsmålet er om det nå dukker opp nye muligheter for Sørloth i Leipzig.

Les: Arsenal tar ingen sjanser, sender Edu på reise for å følge januar-forsterkningen helt inn

På torsdag ble hvertfall den nye treneren presentert. Domenico Tedesco hentes inn og skal lede klubben allerede mot Gladbach på lørdag.

Tedesco startet som ungdomstrener i Stuttgart og Hoffenheim, ble hovedtrener som 31-åring for Erzgebirge Aue før han tok over ledelsen hos Schalke 04, der han ledet klubben til en imponerende andreplass i Bundesliga i 2018.

Les på Tysk fotball: Alexander Nübel angrer ikke, men har gitt klar beskjed til Bayern München om hva som må skje

Året etter var suksessen glemt, og Tedesco fikk sparken da det begynte å butte. Turen gikk til Spartak Moskva hvor han i 2020/21-sesongen ledet den russiske klubben til andreplass i ligaen. På grunn av koronasituasjonen valgte Tedesco å gi seg i sommer.

36-åringen Tedescos bakgrunn minner om Julian Nagelsmanns. RB Leipzig skjønte nå , som da de hentet Nagelsmann, at de måtte se utenfor Red Bull-familien.

Blir retning Bundesliga med ny trener på plass?

Vi ønsker Tedesco lykke til, og venter spent på hvilke signaler Alexander Sørloth får om veien videre.

Les: Rangnick har planen klar for Mason Greenwood