Thomas Frank og Ivan Toney har hatt et suksessrikt arbeidsforhold sammen.

Thomas Frank ledet Brentford helt opp til Premier League og viste i første sesong at Biene var kommet for å bli. 13. plass i 2021/22-sesongen, bare tolv poeng bak giganten Manchester United, forrige sesong klatret Brentford til en råsterk 9. plass. Denne sesongen skaper Frank og Brentford-spillerne fortsatt problemer for de større klubbene, men 5 poeng over nedrykksstreken etter 25 kamper har fått klubbeieren i tenkeboksen.

Britiske Matthew Benham har investert i Brentford siden 2007, men har ifølge Sky Sports kilde satt i gang en prosess med salg av klubben, der han selv sitter igjen enten med aksjemajoriteten, eller en liten andel. Ikke ulikt løpet Glazer Boys kjørte hos Manchester United.

LES: Et helt absurd spill foregår i kulissene når Xabi Alonso skal overtales

Det er fortsatt i en tidlig fase av prosessen, men vi tipper Benham ikke ser noen grunn til å vente for lenge hvis nedrykksspøkelset begynner å sveve rundt på Brentford Community Stadium.

Det interessante for nye eiere er selvfølgelig at Brentford har vært veldrevet i mange, mange år og har økt utgiftene i takt med økte inntekter. Brentford-navnet svinger ikke som Liverpool, Manchester City eller Manchester United rundt om i verden, men med et solid grunnlag kan nye eiere bygge videre på suksessen uten å måtte slukke en haug med branner først, som Sir Jim Ratcliffe møter hos Manchester United.

ENGELSKE KLUBBER: Skal friste Graham Potter tilbake til Premier League

Ifølge Sky Sports er forventningene til Benham å verdsette Premier League-klubben til mer enn 400 millioner pund.  

Alt du trenger å vite: West Ham – Brentford