Marti Cifuentes

Den spanske treneren Marti Cifuentes forlot norsk fotball og Sandefjord etter endt 2020 sesong og dro videre til den danske Superliga-klubben Aalborg.

Tidligere denne uken med stor stolthet presenterte Hammarby 39 år gamle Marti Cifuentes som ny hovedtrener.

Aalborg og Hammarby havnet umiddelbart i konflikt.

Les: Sky Sports: Newcastle pusher på for nytt kjøp

Vil presse ut litt ekstra cash!

Konflikten dreier seg om når Marti Cifuentes kommer til Stockholm. Aalborg setter ned foten både for deltagelse på treningsleir på Malta og for tidlig avgang.

Dette var det mest fornuftige situasjonen tatt i betraktning, sier Aalborgs sportsdirektør Inge Andre Olsen til Bold.dk.

39-åringen er allerede kjøpt ut av kontrakten med Aalborg, men det er uenighet om når treneren kommer til Stockholm. – Aalborg meldte denne uken at Cifuentes forlater Danmark 1. mars, mens sportsdirektør i Hammarby Jesper Jansson da sa at Bajen jobber med å få treneren ut tidligere enn det, da sesongen sparkes i gang 20. februar i cupoppgjør mot Falkenbergs FF.

Les på F7: Hvordan forstå odds i sport

De aller fleste klubber i Norden er elendige på administrasjon og avtaler, nå er klubbene i en juridisk konflikt. -Hammarby har aktivert en frikjøpsklausul, men at Aalborg hevder at en oppsigelsesfrist, som Cifuentes ifølge klubben har skrevet inn i sin avtale, ikke kan trumfes av frikjøpsklausulen.

Aalborg plan nå er tydeligvis å presse ut en tilleggskompensasjon fra Hammarby for å slippe spanjolen før tiden. På klubbens sider skriver de følgende: «I motsetning til Kasper Høgh (prøvespiller) deltar ikke Ålborgs snart tidligere hovedtrener Marti Cifuentes på treningsleiren på Malta».

Ålborg lar Cifuentes bli i Danmark når resten av klubben er på treningsleir på Malta. Laget reiser på fredag ​​og har planlagt tre kamper mot utenlandske klubber før Superligaen starter opp. Ekstra Bladet skriver at AaB ikke kan leve med at leiren drives av en mann som spillertroppen vet er på vei bort fra klubben.

Videre skriver den danske avisen at assistenttrenerne Oscar Hiljemark og Rasmus Würtz vil få flere fremtredende posisjoner under leiren. Samtidig skal klubben nå ha trappet opp jakten på ny trener og mye skal tyde på at klubben ønsker Randers-trener Thomas Thomasberg i fremtiden.