Sivert Mannsverk med fotballdirektør Sven Mislintat som nå har fått sparken

I sommer var det klart for starten på det store utenlandseventyret. Molde-spilleren Sivert Mannsverk ble hentet til Ajax, en av de største talentmaskinene i bransjen.

Ajax betalte 6 millioner euro pluss bonuser for den norske midtbanespilleren. Normalt er det et sjakktrekk å gå til Ajax, men ettersom ting har begynt å skrante i den nederlandske storklubben er det slettes ikke sikkert springbrettet virker lenger.

LES: Kunne velge og vrake i Premier League – tok valget som har sendt landslagsspilleren rett på benken

For den norske 21-åringen har starten blitt et møte med «The perfect storm». Forrige uke ble kampen mot Feyenoord avbrutt da Ajax-supportere gikk helt bananas etter 0-3 og på vei mot den totale ydmykelsen. Etter seks kamper står Ajax tre poeng over nedrykksstreken, teknisk direktør er sparket, anklaget for økonomisk snusk ved spilleroverganger.

Styreleder hos Ajax møtte på tirsdag bråket og uroen med å stå fast på at han blir i jobben på tross av den kaotiske situasjonen, så fant noen på bakrommet ut at dette ikke var løsningen. På onsdag kom bekreftelsen fra Eredivisie-klubben at styreleder Eringa trekker seg fra jobben.

Og Sivert Mannsverk? 21-åringen fikk debut med 45 minutter mot FC Twente. På onsdag meldte Ajax Mannsverk er ute i rundt seks uker med skade i foten.

På onsdag spiltes resten av den avbrutte kampen mot Feyenoord med tomme tribuner. Situasjonen ble ikke lysere for Ajax. Feyenoord benyttet anledningen til å putte på med nok en scoring til 0-4.

Vi ønsker Mannsverk og Ajax speedy recovery.