Den tyske tennisstjernen Boris Backer trodde pengene skulle vare evig, men han fikk i 2017 en kraftig påminnelse om at det ikke var tilfellet. 54 åringen hadde sammen med en behagelig livsstil ikke et like godt grep om investeringer som tennisrackerten.

De siste årene har Boris Becker kjempet for overlevelse i London. – Det kunne gått mye verre, han gitt fri fra 20 tiltalepunkter, men ble funnet skyldig i fire. Alt stammer tilbake fra hans konkurs i 2017.

Les: Sportsdirektøren Manchester United drømte om skal fristes til å overta for Leonardo

Han ble dømt for å unndra verdier verdt flere millioner pund og også funnet skyldig i å ha misligholdt lån. Domsavsigelsen er satt til 29. april, og strafferammen er opptil sju år i fengsel.

Boris Becker var en fantastisk tennisspiller som vant Wimbledon bare 17 år gammel i 1986. – Totalt ble det hele 49 titler i løpet av sin 16 år lange karriere. – I forbindelse med konkursen ble han krevd å gi fra seg trofeer og medaljer til konkursgribbene.

LES: Premier League-klubb etterforskes for brudd på økonomiske regler

Siden ble Becker anklaget for ikke å overlevere ni trofeer og medaljer fra karrieren. Blant disse er to av hans tre Wimbledon-titler, OL-gullet fra 1992 og to Australian Open-trofeer fra 1991 og 1996.

I retten hevdet Becker at han ikke visste hvor titlene var. Han forklarte også at noen av dem hadde blitt auksjonert bort.- Hans forklaring ble ikke trodd. – Vi mener at ingen av hans kreditorer har gjort noe som fortjener en eneste medalje eller trofe. Boris Backer har vunnet turneringer og bevisene på det er hans, uavhengig av deres videresalgsverdi.