Giacomo Raspadori

Det nederlandske storlaget Ajax så ut som Asker gutter 16 i møte med Napolis angrepsstjerner, vel vi overdriver litt. Ajax klarte å balansere ut noe i andre omgang i kampen som endte 4 – 2, men det var Napoli som dominerte gjennom hele kampen på Diego Armando Maradona stadion.

Etter fire runder står Napoli med fire strake seirer og 12 poeng i Gruppe A, og har sikret avansement i Champions League med to kamper igjen.

Det startet fantastisk dårlig for Ajax, allerede etter fire minutter headet Hirving Lozano ballen i en flott bue over keeper Remko Pasveer.

Les: Latterlig høy prislapp på Manchester United

Etter 16 minutter satte Giacomo Raspadori inn Napolis andre mål, han var hans fjerde mesterligascoring på tre kamper. Fordi manager Luciano Spalletti bruker den 22 år gamle italienske angriperen som et slags krydder og ikke hele kamper har han bygget opp en imponerende statistikk. Han har scoret et mål hvert 31. minutt han har spilt i Europa i år.

Italieneren ble byttet ut med Victor Osimhen etter 50 minutter som satte inn kampens siste mål.

TV 2s Endre Olav Osnes hadde følgende å si etter scoringen: «Det er drøyere enn Braut Haaland, det Raspadori holder på med»

Tilskuerne har blitt vant med å se blendende offensiv fotball fra de blåkledde denne sesongen. De leder Serie A foran Atalanta og har med sitt spill overraskende for nesten alle blitt en av favorittene i årets Champions League turnering.

Giacomo Raspadori er på lån med kjøpsopsjon fra Sassuolo, vi kan garantere at Napoli kommer til å kjøpe uansett om de får beholde han eller ikke. Det er nok av klubber som vil ta frem det store sjekkheftet for å sikre seg en angrepsspiller med Raspadori sine kvaliteter.

Les: Jobber for tidenes bytteavtale! «Mamma elsker Liverpool»

Raspadori var ikke den eneste angrepsspilleren som imponerte mot Ajax. Napolis nyinnkjøpte lynving, Khvicha Kvaratskhelia, bemerket seg nok en gang på den internasjonale scenen.

Georgieren leverte den målgivende pasningen til Raspadori og økte selv Napolis ledelse da han kontant satte et straffespark i mål senere i kampen.