Stort i rødt, men med flagget på brøstet blir alt større. (foto: liverpool, twitter)

Ifjor senhøst uttalte en litt grinete Jürgen Klopp at det lille mesterskapet i Afrika skapte problemer for Liverpool. Han visste at han måtte avgi Mo Salah og Sadio Mané til landslagstjenesten i den viktige starten på andre del av sesongen. Det har gått bra med Liverpool så langt, for Mané ble det noe livsendrende stort.

For Senegal og Mané kjempet seg til tittelen i AFCON med seier over Salah og Egypt på straffekonk. Etter kampen var Liverpools nr. 10. svevende lykkelig.

Les: Bekreftet: Dortmund har spasert inn hos erkerivalen og signert med Bayern München-spiller

-Jeg er meget stolt, og syntes det er det beste øyeblikket i livet mitt. Jeg har vunnet Champions League og noen andre trofeer (Premier League inkludert), men jeg tror dette er det viktigste og mest spesielle, sier Mané ifølge Goal.

Mané avgjorde den dramatiske finalen og ble kåret til turneringens beste spiller. Vi tipper Klopp også føler en porsjon stolthet på vegne av vinneren av dette «lille» mesterskapet. Samtidig håper vi Salah og Mané ikke trenger altfor lang tid på å lande nok etter returen til balløya til å levere i den røde drakten.

Her er straffedramaet:

Les: Uka etter overgangen kom debutkampen fra helvete mot Barcelona