Historisk. (foto: dortmund, twitter)

Forrige sommer hentet Manchester United Birmingham-spilleren til omvisning på treningsfeltet sammen med foreldrene hans. Målet var å imponere unggutten, som allerede hadde 41-Championship-kamper som 16-åring.

Den sentrale midtbanespilleren ble sikkert også imponert, men hadde sett på mulighetene Jadon Sancho fikk hos Borussia Dortmund. Valget falt på Bundesliga-klubben.

Les: Frister Kingsley Coman med dobbel lønn

Et feil valg, spør du? 20. juli 2020 ble overgangen bekreftet. Nå står 17-åringen med spilletid i 17 Bundesliga-kamper, på onsdag ble Bellingham med den største selvfølgelighet satt inn på banen i Champions League-kampen mot Sevilla – fra start.

Når vi skriver med største selvfølgelighet, så gjelder dette for Dortmund. Har klubben bestemt seg for å satse på en tenåring, så gjør de det skikkelig. Dermed skrev Bellingham seg inn i Champions League-historien som den yngste engelskmann som har stilt til start i en CL-kamp etter gruppespillet.

Les på F7: Borussia Dortmund selger ikke Haaland i sommer

Med 90 minutter på banen for Bellingham i 3-2 seieren til Dortmund, kan 17-åringen i tillegg ta en god porsjon av æren for resultatet.

Dortmund tør og får ekstremt godt betalt, både på banen og på overgangsmarkedet når gigantene sloss om å betale mest for talentene de selv ikke klarte å fange.

Les: Solskjær viser igjen hvorfor United er bedre stilt uten Mourinho