Klarer neppe å beholde brunfargen i Belgia. (foto: nice, twitter)

I sommer entret en solbrun dansk viking scenen i Nice. En av Premier Leagues beste keepere skulle skape ro og trygghet i Nice-troppen og på kamparenaen. Nå vet vi ikke om det er en dansk-fransk kulturkrasj som er årsaken, men Schmeichel har kommet skjevt ut fra start – og nå har det gått til det verre.

Før sesongen forlot Schmeichel balløya etter etter tiår+ i keeperdrakten til Leicester. Dansken hadde gitt Leicester-forsvaret en trygghet om at de hadde en av Premier Leagues beste keepere bak seg. Det var da. I overgangen til november scorer Leicester mer enn Newcastle på 4. plass i Premier League, men det hjelper lite når det slippes inn 24 mål på 12 kamper. Kasper Schmeichel er uten tvil savnet.

Premier League: Leicester – Manchester City, 29. oktober

I feriebyen Nice er det få som vil savne dansken hvis han forsvinner fra klubben. Kontrakten løper til 2025, men det styres på sikker kurs mot exit allerede i januar.

Det har gått så mange snodige rykter om Schmeichel sin manglende profesjonalitet på trening at vi har gått i surr, men Nice-supporternes reaksjoner er ikke til å misforstå.

Kasper Schmeichel har spilt totalt 14 kamper, men har samtidig vært en av fransk medias «offer». Det er skrevet mye om hvordan 35-åringen skal ha skapt frustrasjon i troppen, blant annet der han skal ha tatt snarveien til klubbeier Jim Ratcliffe for få fortrinn hos manager Lucien Favre. Schmeichel har selv sagt det bare er sprøyt at han skal ha oppført seg uprofesjonelt, men inntrykket har satt seg i Nice.

Europaligaen: Nice – Partizan, 27. oktober

På søndag sto Schmeichel fra start i Ligue 1-kampen mot Nantes. Dansken hadde før hjemmekampen vært på banen i ni Ligue 1-kamper med 12 baklengs. Isolert sett vitner dette om solid keeperspill, men Nice hentet den danske ballstopperen på grunn av evnene hans til å ta de umulige, kampavgjørende redningene – og være den store lederen. Når klubben i tillegg er hektet av kampen om spill i Champions League og Europaligaen etter bare tolv kamper, søkes det aktivt mot noen å hakke på.

På søndag mot Nantes opplevde Schmeichel å bli buet ut av egne supportere da navnet hans ble lest opp under presentasjon av lagoppstillingen. For at det ikke skulle være noen tvil hva buingen gikk ut på, jublet hjemmesupporterne da reservekeeper Bulkas sitt navn ble lest opp.

Vi blir ikke overrasket hvis Leicester og Schmeichel finner en felles vei ut av elendigheten.