Thomas Delaney

Det var en nedtur for alle FC København fans da Thomas Delaney i 2017 ble solgt til Werder Bremen. – Et salg landslagssjef Ståle Solbakken forsøkte alt for å hindre. Hvis man skal peke på en ting som ble begynnelsen på slutten på den norske manageren sin tid i klubben må det nesten bli det salget.

(Ståle Solbakken ledet FC København fra januar 2006 til mai 2011 og fra august 2013 til oktober 2020)

Det tok tid da Thomas Delaney sendte Danmark til EM-semifinale hadde Solbakken følgende å si: «Han hadde veldig lang vei for å slå gjennom». og trakk fram tre ting som ikke er like i øyenfallende hos sin tidligere midtbanemann og kaptein i FC København: «Mentaliteten, lederegenskapene og hodespillet».

Thomas Delaney er nå i Sevilla, men opplever at han ikke får spilt så mye som han ønsker, denne sesongen har det så langt blitt ti kamper og mange av de fra benken. – Den danske midtbanespilleren har kontrakt frem til 2025 så det må trolig legges penger på bordet for å få til en overgang.

Les: Nå holder det for Schmeichel

Sevilla brukte selv 7 millioner euro da de kjøpte han i fjor, trolig trengs firegangeren for å få kjøpt han fri nå.

Estadio Deportivo melder at Thomas Delaney for noen uker siden sa ifra til ledelsen i Sevilla han ønsket å dra videre i januar, informasjon som «ble lekket» til FC København som umiddelbart var på banen.

FCK-fans kan begynne å drømme om å se Thomas Delaney i en FCK-trøye i nær fremtid.

Les: Har underskrevet den største kontrakten noen sinne signert av en idrettsutøver

En overgang allerede i januar diskuteres. FCK skal være klare til å betale inntil 30 millioner kroner for Delaney.