Mohamed Salah og Trent Alexander-Arnold

Liverpool jobber med kontraktsforlengelser for Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold og Virgil van Dijk har nå bestemt seg for hvem av de tre som vil få det beste tilbudet. Mohamed Salah er med god margin den som tjener best i Liverpool etter å ha signert den mest lukrative kontrakten i klubbens historie tilbake i 2022.

Mohamed Salah har rett og slett vært fantastisk siden han kom fra Roma i 2017.

Les: Krever stort budsjett og makt i signeringspolitikken for å ta Premier League jobb

De nåværende vilkårene i Salahs avtale skal utløpe ved slutten av neste sesong, og etter å ha motstått seriøs interesse for ham fra Saudi Pro League, er Liverpool ikke i humør til å miste en av sine største målscorere noensinne. Med det i tankene håper Liverpool at Salah signerer en ny kontrakt.

Ifølge Football Insider planlegger Liverpool imidlertid et enda bedre tilbud til Trent Alexander-Arnold, de vil oppdatere kontrakten hans utover 2025 også. – De skriver at Alexander-Arnold vil motta den «største» og «lengste» kontrakten sammenlignet med Salah og Van Dijk.

I dag tjener høyrebacken rundt 180 000 pund i uken, mens Salah drar inn 350 000 pund. Hvis ikke Liverpool planlegger å senke lønnen til sin egyptiske superstjerne i den nye kontrakten, betyr det at tilbudet til Trent Alexander-Arnold vil være høyere, nær fem millioner kroner i uken.

Vi kan tenke oss at årsaken til at Liverpool er forberedt på å tilby Alexander-Arnold en bedre avtale enn Salah og Van Dijk er hans alder. Som 25-åring har Alexander-Arnold fortsatt flere av sine beste år foran seg, noe som er bemerkelsesverdig å tenke på gitt alt han har oppnådd i karrieren allerede.

Les: Trengte bare noen uker på treningsfeltet og 90 minutter på banen før kaptein Jordan Henderson er tilbake

Han ble også forfremmet til rollen som visekaptein, bak Van Dijk, i sommer, etter Jordan Hendersons og James Milners avganger. Liverpool ser tydelig for seg en fremtid der deres akademikerutdannede fortsetter å spille en stor rolle for førstelaget deres.

Både Salah og Van Dijk er begge i trettiårene allerede, noe som forklarer hvorfor Liverpool kanskje ikke vil binde dem så lenge som Alexander-Arnold. Liverpool er rimelig sikre på at de vil sikre den engelske landslagsspillerens engasjement videre, han har vært klar på ønsket om å fortsette å bygge karriere på Anfield. Så langt har det blitt 302 kamper og 100 målbidrag (hovedsakelig assists) for klubben.

Liverpool er optimistisk på at de lander en forlengelse med alle tre, selv etter at Jürgen Klopp annonserte sin avgang til sommeren. Denne sesongen har Alexander-Arnold så langt gitt 10 assists på 29 kamper, samt scoret to ganger.