Kaoru Mitoma har vært on fire hos Brighton. (foto: Brighton, x)

Det begynner å bli lenge siden engelske fotballentusiaster smålo av asiatiske spillere på vei til Premier League. Nå jaktes en japansk landslagsspiller av tre av de største klubbene på balløya. Det spesielle med Kaoru Mituro er at han allerede har vist han stortrives i verdens tøffeste liga. Etter noen bomsigneringer, er dette en spesielt viktig faktor for Manchester United og Chelsea, 26-åringen holder ikke bare tempoet og intensiteten i verdens tøffeste liga, han leverer jevnt med scoringer.

Få andre Premier League-klubber har hatt tilsvarende teft som Brighton de siste sesongene. Den ene etter andre undervurderte spilleren hentes til badebyen, får sitt gjennombrudd, leverer for klubben – og selges for gigantsum. Moises Caicedo, Marc Cucurella, Alexis Mac Allister er noen. Denne uken kom signeringen av nok et helt spesielt talent, et føre-var-tiltak før sommerens overgangsvindu.

LES: Mourinho tripper utålmodig etter å ta over trenerjobben hos gigantklubb

FC Nordsjælland-spilleren Ibrahim Osman hentes til Brighton i sommer, 18,7 millioner euro er investert i den ghanesiske 19-åringen. Premier League-klubben har skjønt hvor det bærer for sitt førstevalg på venstrevingen, Kaoru Mitoma.

Den japanske landslagsspilleren har etter 50 Premier League-kamper med høyst godkjente 10 scoringer og 11 assists spilt seg inn på ønskelista hos Premier League-trio. Og ikke en hvilken som helst-trio: Manchester City, Manchester United og Chelsea.

Brighton signerte Mitoma i 2021 for 3 millioner euro, med PL-trioen jaktende på samme spiller, er det forventet at klubben håver inn salgsinntekter på rundt 50 millioner pund.

Sheffield United – Brighton

Brighton har definitivt lært seg gamet i verdens tøffeste liga.

ENGELSKE KLUBBER: Solskjær om Manchester United-stjerne i ubalanse: «Jeg er sikker på at han fikk en vekker»