Er ikke lenger bare La Liga som er på Barca. (foto: barca, twitter)

I sommer satt Oliver Kahn og Julian Nagelsmann og ristet på hodet i München. Ille var det at Robert Lewandowski krevde exit, verre var det at en klubb tyskerne mente burde vært slått konkurs la frem rundt en halv milliard og signerte deres nr. 9. Barcelona viste med sommerens handle-bonanza at de møter motgang og økonomisk tvangstrøye med å bruke penger på forskudd for å hente inn de store inntektene i løpet av sesongen.

Spotify ble med i et godt betalt partnerskap, Deler av TV-retttighetene for det neste tiåret ble solgt, spillerlønninger ble kuttet – og rundt 153 millioner euro ble brukt på forsterkninger.

LES: Dani Alves har fått Brasils viktigste og mest utfordrende oppdrag

Robert Lewandwoski har vært en stor suksess i Barca-drakta (18 scoringer på 19 kamper), men selv Big Lew kunne ikke hindre klubben fra exit Champions League etter gruppespillet. Nå må Manchester United overlistes i playoff-kampene i februar og mars for å ha et sugerør ned i premiekassa til Europaligaen.

Denne gangen har ikke Barcelona muligheten til å kjøpe seg til en sterkere tropp. På onsdag kom bekreftelsen fra Barca-presidenten på at klubben hindres av La Liga fra å handle på vinterens overgangsvindu.

Vi klarer ikke helt å synes synd på Xavi når vi myser bort på lista med spillere han allerede disponerer i Barca-troppen.

LES OGSÅ: Holder døra vidåpen for Ronaldo