Neymar når alt klaffer (foto: psg, twitter)

Dani Alves hadde ingen grunn til å skjule at han var skuffet over Barcelonas avgjørelse om ikke å gi ham forlengelse i sommer. Selv om det var begrenset med spilletid på Barca-legenden (1392 minutter), var det ingen tvil om hvilken viktig rolle han spilte for Xavi med sin kompromissløse innstilling til jobben og hva som kreves for å bære Barca-drakta. 39-åringen er nå tildelt en viktig rolle på det brasilianske landslaget.

Landslagstrener Tite vet han har en tropp med megastjerner, der spesielt Neymar raskt kan gå fra det sportslig briljante over i surmuling og tap av fokus.

LES: Holder døra vidåpen for Ronaldo

Ifølge Sport har Tite tatt med Dani Alves blant annet for å holde Neymar i øra. PSG-stjerna kom med Marquinhos sent til Brasils treningsleir før VM etter at de endret flybillett og misset første treningsøkt med landslaget. Det katalanske mediet som har fulgt Alves og Neymar tett i mange år, hevder Alves har fått en spesialoppgave i tillegg til å være leder på og utenfor gressmatta: Hold styr på Neymar Junior!

Alves har vært en mentor for Neymar, først hos Barcelona, så hos PSG. Nå skal veteranen sørge for at Neymar fikser å holde fokus på fotball helt inn til etter VM-finalen.

LES OGSÅ: Gary Cahill takker nei til Premier League-klubb