Sir Jim Ratcliffe er klar.

Leon Cooperman er en søkkrik amerikansk forretningsmann som rett før Sir Jim Ratcliffe sitt kjøp av 25% av aksjene til Glazer-familien har tatt et jafs med Manchester United aksjer.

Men hvem er den amerikanske investoren?

Ifølge Bloomberg rapporterte milliardæren og tidligere hedgefondsforvalter en posisjon på i underkant av 1 million aksjer i United, for tiden verdsatt til 16,8 millioner dollar.

Les: Juventus og AC Milan kjemper om en totalt overraskende Premier League-signering

Han er sønnen til en rørlegger fra New York, Cooperman gikk på offentlige skoler, Hunter College og fikk deretter en MBA fra Columbia University. Deretter ble han en Wall Street-legende.

Cooperman grunnleggeren av New York-baserte Omega Advisors, et investeringsrådgivningsfirma som forvalter over 3,3 milliarder dollar i eiendeler under forvaltning, hvorav mesteparten er hans personlige formue.

Faktisk har han en rapportert nettoverdi på 2,6 milliarder dollar ifølge Bloomberg Billionaires Index.

I 2016 ble 80-åringen siktet for innsidehandel av U.S. Securities and Exchange Commission [SEC], en anklage forretningsmogulen sterkt benektet. Coopermans firma gikk med på å betale på 4,9 millioner dollar i bot til SEC et år senere.

Som en del av avtalen innrømmet Omega Advisers ingen forseelse.

Bortsett fra virksomheten har Cooperman først og fremst donert til det republikanske partiet og til og med fått oppmerksomhet i 2011 for et åpent brev til Barack Obama der han anklaget presidenten for å ha deltatt i klassekrigføring.

Han hevder imidlertid å ha stemt på den sittende presidenten Joe Biden fremfor Donald Trump i valget i 2019.

Cooperman har tatt en eierandel i United bare dager før Sir Jim Ratcliffes Ineos Group forventes å betale rundt 1,25 milliarder pund for å kjøpe 25% av Old Trafford-klubben. Det har blitt rapportert at avtalen inkluderer potensialet for en økt eierandel i fremtiden, samt kontroll over klubbens fotballvirksomhet.

LES: Alan Shearer: Højlund er presset inn i en umulig oppgave

Ifølge BBC antas det at rundt 245 millioner pund i ekstra midler vil bli gjort tilgjengelig av Ratcliffe for infrastrukturarbeid knyttet til stadion.