Det er fort gjort å peke på kveldens oppgjør fra Oslo som et Fagermo-prestisjeoppgjør, men først og fremst er dette en viktig kamp i medaljekampen i Eliteserien.

Både Vålerenga og Odd står før søndagens kamper med 42 poeng, tre mindre enn Rosenborg på tredjeplass.

Før kveldens kamp kan Dag-Eilev Fagermo etter rapportene skilte med skadefri Vålerenga-tropp, mens Odd mangler stopperne Fredrik Semb og Steffen Hagen. I motsatt ende av banen regner skiensklubben med å ha toppscorer Mushaga Bakenga klar selv om han måtte av med skade i sist kamp. Lagoppstillingen viser at han også kastes rett inn i 11, eren til gjestene fra Skien.

Odd kommer fra en meget sterk 3-0 seier over Viking, som var den utsatte kampen etter at Stavanger-klubben måtte ta en ufrivillig pause. De har dermed fått noen dagers hvile mindre enn Vålerenga, som sist var i aksjon søndag for en uke siden. Men det skjedde også på imponerende vis, i form av en 2-0-seier mot Strømsgodset.

Ellers er begge kveldens aktører i fin høstform. Vålerenga står med 4-1-1 på sine seks siste kamper og er fortsatt ubeseiret hjemme på Intility arena. Odd er ikke mye svakere, med 3-2-1 på sine tilsvarende.

Sesongens første oppgjør mellom disse lagene var helt tilbake i juni. Den gang endte det 4-1 til Odd i Skien, men det var Vålerenga som startet best.

Oslo-laget tok ledelsen på straffespark ved Matthias Vilhjalmsson, før Odd slo hardt tilbake med ett mål av Vebjørn Hoff og et hattrick av Torgeir Børven. Fjorårets oppgjør her i Oslo endte 1-0 til Vålerenga, etter et mål på overtid at Aron Dønnum.

Lagene er klare, og dette er grei skuring: Begge trenere går for de samme elleve som i forrige kamp.


Lagoppstillinger:

VIF XI(4–3–3): Klaesson – Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe – Shala, Lekven, Bjørdal – Sahraoui, Kjartansson, Dønnum

Vålerenga-benken: Haug, Bjørdal, Vilhjalmsson, Finne, Oldrup Jensen, Holm, Stokke, Horn Myhre

Odd XI (4–3–3): Rossbach – Ruud. Bjørtuft, Hoff, John Kitolano – Kaasa, Joshua Kitolano, Jørgensen – Rodic, Bakenga, Rashani

Odd-benken: Selvik, Petersen, Kachi, Egell-Johnsen, Nordkvelle, Gayi, Lauritsen, Simovic, Mæland