(c) Bilde: Bodø/Glimt Kjetil Knutsen og Morten Kalvenes

Gårsdagens nyhet om at Kjetil Knudsen og Morten Kalvenes blir i Bodø/Glimt er ikke bare en god nyhet for glimt supportere, men også for fotball i Norge. – Neste års Eliteserie blir mer spennende enn på lenge for ikke bare fordi Kjetil Knudsen, men også fordi Kjetil Rekdal har overtatt Rosenborg.

Det var, i hvert fall hvis man leste norske aviser, nære på at Kjetil Knudsen overtok Rosenborg, men istedenfor får vi en duell mellom de to beste trenerne i Norge for øyeblikket.

Les: Football-Insider: Tottenham villig til å gi tilbudet Real Madrid ikke kan matche

Avklaringen kom mandag kveld.

«Jeg er glad for at prosessen er avsluttet. Det er utrolig deilig å vite hva som skjer framover, og jeg gleder meg til det som kommer»

– Jeg har snakket mye om dette, men det har kun handlet om å ta en runde med familien og en runde med deg selv på hva som kreves for å videreutvikle ting, sier Knutsen om valget.

Han har ledet Bodø/Glimt til seriegull to år på rad og har igjen muligheten til å kvalifisere seg til mesterligaen neste år. Knutsen kontrakt varte opprinnelig bare fram til sommeren.

Bergenseren tok over som hovedtrener i Glimt foran 2018-sesongen. Etter 11.-plassen det første året har pilen kun pekt oppover. I 2019 ble det seriesølv, og det ble fulgt opp med den fantastiske gullsesongen i 2020. Glimt vant da suverent med 81 poeng og 103 scorede mål – begge deler er rekord i norsk fotball.

Flere stjernespillere forsvant, men Knutsen fikk inn blant annet Erik Botheim på topp og flere andre som forsvarte seriegullet. Senere kom også Amahl Pellegrino inn og bidro med scoringer.

Bodø/Glimt opplyste mandag at også assistenttrener Morten Kalvenes blir med videre på en ny treårsavtale.

Denne uken har det vært flere store nyheter for Bodø/Glimt. Patrick Berg er allerede solgt og Erik Botheim skal være millimetere unna en signatur.

Les: 100 millioner er fortsatt billig for Erik Botheim