Trenger ikke å holde Asensio på vent. (foto: real, twitter)

I løpet av en ukes tid hadde Manchester United overbevist Real Madrid om å slippe Casemiro. Carlo Ancelotti innrømmet at han ikke hadde påvirkningskraft til å få brasilianeren til å ombestemme seg om å søke nye utfordringer, men disponerer allerede en midtbane som er av verdensklasse nå og de kommende sesongene. Men når Premier League-klubber har kommet etter en av Real-managerens nye favoritter, da sier det stopp.

Federico Valverde ble hentet til Reals akademi i 2016. På utleie til Deportivo la Coruna i 2017/18-sesongen, ble spilleren først del av Reals seniorlag på slutten av 2019. Nå står høyrevingen som en Ancelottis nye favoritter i det fryktede angrepet til kongeklubben.

LES: Liverpool venter på rett tid for et gigantkjøp på midtbanemaestroen de desperat trenger

Han har en intensitet som få andre, er taktisk ekstremt skarp og gir rom for spillerne rundt seg til å lykkes. Forrige sesong hadde Valverde i gjennomsnitt per kamp åtte offensive raid og tre skudd. Det er sterk konkurranse om den siste plassen i Ancelottis foretrukne tremanns-angrep bestående av Benzema og Vinicius jr, men i supercupen mot Eintracht og de to første La Liga-kampene har den uruguayanske landslagsspilleren stått på kamparenaen.

Det sier ekstremt mye om utviklingen til 24-åringen når vi vet han konkurrerer om spilletid med spillere som Marco Asensio (mest brukt forrige sesong), Rodrygo (fem Champions League-scoringer) og Eden Hazard.

LES: Spansk media: Bayern München har siktet seg inn på Frenkie de Jong

Ifølge Real Madrid-journalisten Tomas Gonzales-Martin er den uruguyanaske landslagsspilleren nå nærmest untouchable på San Bernabeu, der bud fra Premier League på 90 millioner euro er avslått.

LES: Klart for Herrera-overgang

I fjor forlenget Valverde og Real til 2027, og hektet på en passende utkjøpsklausul på 1 milliard euro. Denne spilleren skal definitivt ikke slippes til Premier League.