Mathias Normann (foto: Norwich, Twitter)

Den norske midtbanespilleren Mathias Normann har vært på utlån hos Norwich fra Rostov, men klubben som rykker ned til Championship er ikke lenger forpliktet til å gjennomføre utkjøpet som nå i kontrakten.

Det er ikke aktuelt nå returnere til Russland, trolig gjør han som en annen tidligere Bodø/Glimt stjerne Erik Botheim og terminerer sin kontrakt. Erik Botheim fulgte FIFA regelverket opprettet i forbindelse med Russland sin invasjon i Ukraina og terminerte sin kontrakt med Krasnodar.

Det skriver klubben på sin nettside. Mathias Normann har vært plaget av skader denne sesongen, men nå er han klar, til sesongens siste kamp. – Uansett om planen er å avslutte leieforholdet, terminere avtalen Rostov, for så å signere på nytt på en gratis overgang vil søndagens kamp mot Tottenham være siste kamp i Premier League på en god stund.

Les: Gareth Bale tenker ikke på sin 370 millioner kroners lønning

«Mathias Normann vil returnere til sin klubb etter Norwich sin siste kamp for sesongen mot Tottenham», skriver de.

FIFA jobber nå med at det skal bli enklere å terminere kontrakter med Russiske-klubber for det ser ikke ut til at utestengelsen kommer med det første. – Om det ikke blir en ny runde med Norwich er det lite sannsynlig noen andre Premier League klubber plukker han opp. Skadene denne sesongen har kommet på vært mulige tidspunkt. Interessen for Mathias Normann er på et lavmål.

Les: Gareth Bale tenker ikke på sin 370 millioner kroners lønning