Dette er Bielsa fornøyd. (foto: leeds, twitter)

De trenger ikke like typen Bielsa for å anerkjenne jobben han gjør på treningsfeltet og langs sidelinjen. Pep Guardiolas merkelapp «verdens beste trener» for en del år siden har ikke falmet helt bort. Det argentineren fikk til på Elland Road var også stort, den hastige exiten ble alt annet enn som fortjent. Nå er Bielsa klar for neste oppgave.

De siste ukene har den tidligere Leeds-manageren vært sterkt linket til en retur til Athletic Bilbao, klubben han ledet 2011-13. Nå er det ingen tvil om at han er klar for å stille opp som manager før avspark i La Liga.

LES: Her lander flyet med spilleren som blir en vanvittig forsterkning for Bayern München!

Athletic endte på 8. plass i La Liga, men avstanden opp til Champions League-billett var på solide 15 poeng. Nå kan det bli Bielsas oppgave å kutte denne avstanden.

Det kan virke som argentineren tidlig hadde bestemt seg for Athletic, for ifølge spanske AS forteller han i et intervju at han har sett opptak av samtlige 45 Athletic-kamper, pluss B-lags -og ungdomslagskamper.

-For meg er det å trene et lag som Athletic et kjempeansvar. Spesielt for meg som allerede har vært der, begynner Bielsa.

Som først etter at Marcelino Toral bekreftet han ikke fortsetter som Athletic-manager, kom med den forpliktende uttalelsen.

-Etter at Marcelino annonserte at han ikke ville fortsette i klubben, tenkte jeg at jeg ville gi et positivt svar på henvendelsen (om managerjobben).

LES: Ble varmt anbefalt av Luis Campos – fikk sparken etter fire måneder

Det er klubbpresident-kandidat Inaki Arechabelata (selvtilliten er stor for at han vinner valget) som har gitt Bielsa et stående tilbud om toårskontrakt. Ifølge spanske AS har Bielsa anbefalt Arechabaleta om å signere hans favoritt, Antoine Griezmann.

Da vil presidentvalget avgjøre hva som skjer, Bielsa er hvertfall up to speed med klubbens styrker og svakheter og klar for oppgaven. At Griezmann skulle velge å gå først fra Madrid, til Katalonia, tilbake til Madrid og så Baskerland, det høres ut som en noe humpete vei.