Den argentinske treneren Marcelo Bielsa i kjent positur

Den argentinske manageren Marcelo Bielsa kan komme tilbake i managerstolen til Athletic Bilbao, en klubb han ledet for 10 år siden rett etter han sluttet som landslagssjef for Chile. – Bare fire måneder etter han fikk sparken i Leeds, en klubb han brakte tilbake i Premier League.

Klubben som hadde en ok start på sesongen gikk på en skikkelig smell i februar, tallenes tale var klar, i årets korteste måned slapp Leeds inn hele 20 mål. Nedrykk ble en reel fare for Leeds, de bestemte seg for å sparke manageren som er en av klubbens mest populære. – Det er ingen tvil om suksessen hans i klubben før da.

66-åringen er en kultfigur som er kjent for sin angrepstaktikk og evne til å knele ned gjennom en hel kamp til tross for skadene på knærne. Fansen kan snart se den ikoniske figuren Bielsa på sidelinjen igjen, mange aviser i Spania knytter ham til den ledige stillingen i Athletic Bilbao.

LES: Vinícius Junior sin nye utkjøpsklausul! – En milliard euro!

Det er imidlertid langt fra garantert, klubben i ferd med å gå gjennom et presidentvalg, resultatet av den er viktig.

Bielsas utnevnelse vil kun skje dersom Inaki Arechabaleta, en av hovedkandidatene til stillingen, blir stemt inn 24. juni, når valget finner sted. – Historikken er god, han har ledet klubben tidligere, og ledet dem til Europa League-finalen, og slo Manchester United på vei, og Copa del Rey-finalen i sin første sesong.

Ting gikk verre i hans andre kampanje med den baskiske klubben, som fortsatt har en baskisk politikk når det kommer til signeringer, og han forlot klubben uten at kontrakten hans ble fornyet.

Les: Ikke bare én, men to keepere er ferdige hos Bayern München

Hver av kandidatene har sin favoritt!

Hvis Bielsa får jobben, vil det bety at landsmannen Mauricio Pochettino ikke får den nåværende PSG-sjefen er foretrukket av en av de andre kandidatene.

Pochettino er offisielt ikke uten jobb på tidspunktet for skriving av artikkelen, men forventes å bli sparket av Ligue 1-mesterne når som helst nå.

50-åringen støttes av Ricardo Barkala, som er favoritten til å vinne neste ukes avstemning.

Ernesto Valverde har også blitt koblet til jobben, som har vært tilgjengelig etter Marcelinos avgang fra klubben på slutten av forrige sesong.