Gutten med utkjøpsklausulene.

Det spanske mediet følger Real Madrid tett. I et intervju med Real-president Florentino Perez for noen uker siden kom spørsmålet om han kjente til en utkjøpsklausul i City-kontrakten til Haaland. Svaret var: «Vi har hørt om det, men har det ikke bekreftet». Nå mener Marca de har funnet frem til detaljene i avtalen.

Haaland signerte kontrakt til 2027, men med avdøde Mino Raiola som arkitekt for kontraktene, er det ikke overaskende at Manchester City måtte godta en kontrakt de normalt skyr som pesten. Manchester United så det som umulig å investere i Haaland i 2020 for så å måtte slippe ham til en av rivalene etter to år, Dortmund hoppet rett på og godtok betingelsene.

LES: Barcelona i samtaler med Xavis aller, aller største rival

Konsekvense ble at Haaland leverte to sesonger for Dortmund, men Bundesliga-klubben måtte gjennom et salig forhandlingskaos og uro det siste året da agent Raiola dro på signeringsferd for å sette de største klubbene opp mot hverandre i forhandlingene om Haalands signatur.

Ifølge Marca kan vi få en repetisjon på prosessen om to år. Det spanske mediet hevder kontrakten inkluderer ikke bare én, men to utkjøpsklausuler. Den første aktivieres sommeren 2024, der Haaland kan kjøpes fri for 200 millioner euro, året etter aktiveres den andre utkjøpsklausulen på 175 millioner euro.

Real Madrid har ifølge spanske AS blinket ut Haaland som Benzema-erstatter, men som klubbpresidenten så tørt uttalte det: Med Benzema kjøper vi ikke Haaland for å holde ham på benken.»

LES: Bekreftet: Nuno Santo tilbake

I 2024 kan tiden være inne for et tronskifte på topp hos Real med Benzema som 36-åring. Hvis ikke, ny sjanse i 2025 når Benzema er 37. Rundt to milliarder for å sikre seg potensialet til Haaland er alt annet enn avskrekkende. City-kontrakten er med andre ord skreddersydd for Real Madrid. Vi bare nevner at en «miniputt» som Andreas Christensen denne uken fikk en utkjøpsklausul av Barcelona på rundt 5 milliarder…